• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2023

16:10

NAVIJAČI REALA VREĐALI ALABU NA RASNOJ OSNOVI! Oglasio se Austrijanac, evo šta je poručio

Reuters

Fudbal

NAVIJAČI REALA VREĐALI ALABU NA RASNOJ OSNOVI! Oglasio se Austrijanac, evo šta je poručio

Podeli vest

Navijači Reala izvređali su fudbalera madridskog kluba i kapitena austrijske reprezentacije Davida Alabu, pošto je u izboru za najboljeg igrača sveta glasao za Lionela Mesija, a ne za svog saigrača Karima Benzemu, prenose španski mediji.

Mesi je sinoć u Parizu proglašen za najboljeg igrača sveta u 2022. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

U najužem izboru bili su Mesi, Benzema i igrač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape. U izboru su učestvovali kapiteni reprezentacija, selektori, odabrani mediji i navijači, a listu kandidata odabrala je komisija stručnjaka, koju je odredila FIFA.

Alaba je na prvo mesto stavio Mesija, a zatim Benzemu i Mbapea, navodi se u rezultatima koje je objavila Fifa posle ceremonije. Mesi je sa Argentinom prošle godine osvojio titulu na SP u Dohi. Benzema je sa Realom osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo i La Ligu.

Navijači Reala su bili ogorčeni načinom na koji je Alaba glasao, pa su na rasnoj osnovi vređali austrijskog fudbalera. Kapiten Austrije se potom oglasio na društvenim mrežama.

- Po pitanju FIFA nagrade za najboljeg fudbalera sveta: Nacionalni tim Austrije glasa za ovu nagradu kao tim, a ne ja posebno. Svi članovi tima su glasali i tako je odlučeno. Svi znaju, posebno Karim, koliko se divim njemu i njegovoj igri. Često sam govorio da je on najbolji napadač sveta i to je i dalje tako. Bez sumnje - napisao je Alaba na svom Instagram nalogu.

Alaba (30) je u Real stigao 2021. godine iz Bajerna. On je ove sezone odigrao 29 mečeva za madridski klub i postigao je dva gola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija