• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.03.2023

07:00

LIGA ŠAMPIONA LONDONSKI KLUB VEČERAS ČEKA NEMCE (21.00)! Čelsi igra za spas sezone!

Tanjug/AP

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA LONDONSKI KLUB VEČERAS ČEKA NEMCE (21.00)! Čelsi igra za spas sezone!

Podeli vest

Brdo para dao je Čelsi na pojačanja, a ipak će večeras morati da se bori za spas sezone! Londonski klub u revanšu osmine finala Lige šampiona dočekuje Borusiju iz Dortmunda (21.00, Arena 1 premijum), koja iz prvog okršaja ima minimalnu prednost od 1:0!

"Plavci" sa timom čija je vrednost procenjena na milijardu evra s razlogom se suočavaju sa žestokim kritikama javnosti i navijača zbog loših partija i rezultata. Ujedno, ovaj duel je 'biti ili ne biti' i za menadžera Grejema Potera (47). Posao mu "visi", jer sa pojačanjima u koje je uloženo čak 611 miliona evra dosad nije uspeo da uradi ništa značajno.

Trio van stroja

Otkako je engleski stručnjak stigao iz Brajtona i 8. septembra seo na klupu Čelsija umesto Tomasa Tuhela, na 27 utakmica ostvario je skor od po deset pobeda i poraza, uz sedam remija i gol razliku 25:26. Svestan je i on da mu je ovo poslednja prilika da se makar malo izvade fleke, jer se na Ostrvu uveliko spekuliše o njegovom potencijalnom nasledniku u vidu Zinedina Zidana i Maurisija Poketina.

- Jasno je da rezultati nisu dobri, preuzimam punu odgovornost za to. Naravno, to testira i moj odnos sa vlasnikom. Ne mogu zauvek da se oslanjam na podršku uprave. Moj posao je da nastavim da radim i da se borim da promenim ovaj loš momenat u kojem se nalazimo. I uspećemo, svi zajedno, zato što poznajem karakter i kvalitet ovih momaka. Prava prilika za to je protiv Borusije. U prvom meču nam je sreća okrenula leđa, ali siguran sam da će nam se sve vratiti na našem stadionu. Moramo mnogo više da napadamo kao tim - rekao je Poter, koji neće moći da računa na suspendovanog Mejsona Maunta i povređene Tijaga Silvu i golmana Eduarda Mendija.

Benfika overava prolaz dalje

Fudbaleri Benfike trebali bi večeras da imaju rutinski posao u revanšu osmine finala protiv Klub Briža (21.00, Arena 2 premijum), s obzirom da su u prvom meču slavili sa 2:0.

- Pristup mora da bude ozbiljan, kao da je 0:0. Rival se sigurno nije još predao, a samim tim što je u nokaut fazi zaslužuje respekt i poštovanje. Naš cilj je da i na našem stadionu odigramo pametno i efikasno, kao što smo to učinili u Belgiji - objasnio je Rodžer Šmit, trener Benfike.

Dobra uvertira pred okršaj sa "milionerima" bio je trijumf nad Lidsom (1:0) minulog vikenda u Premijer ligi. Defanzivni vezista Denis Zakarija (26) tvrdi da je sada i atmosfera bolja.

- Radimo naporno da se iščupamo iz situacije u koju smo sami upali. Period iza nas je bio baš težak, kako igračima, tako i stručnom štabu. Ovaj tim ima nesporan kvalitet i siguran sam da ćemo to potvrditi protiv Dortmunda. Ništa nije izgubljeno, iako je pred nama jak rival. Učinićemo sve da prođemo u narednu rundu - naglasio je Švajcarac.

Biće pakleno

S druge strane, Borusija je u fantastičnoj formi i puca od samopouzdanja. Serija izabranika Edina Terzića (40) u ovoj godini i dalje traje - deset vezanih pobeda u svim takmičenjima i gol razlika 25:8.

- Za nas je ovo jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. Neće nam biti nimalo lako, jer Čelsi ima neverovatan potencijal, pogotovo u ofanzivnom delu. Moramo da odigramo čvrsto, pametno, da budemo strpljivi i jaki na lopti. Ne smemo da im dozvolimo veliki broj prilika, kao u prvom duelu. Verujem u moje momke, dokazali su da mogu svakome da stanu na crtu - jasan je Terzić.

Strelac jedinog gola na "Vestfalenu" Karem Adejemi (21) zbog povrede neće sada moći da pomogne "milionerima", kao ni talentovani tinejdžer Jusufa Mukoko (18). Iskusni vezista Emre Džan (29), koji je četiri godine nosio dres Liverpula, odlično zna šta njega i saigrače čeka na "Stamford bridžu".

- Igrao sam tamo mnogo puta, biće pakao. Ipak, mi smo već pokazali da se nikoga ne plašimo. Idemo tamo sa prednošću od jednog gola i s namerom da obezbedimo plasman u četvrtfinale - poručio je Džan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija