• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2023

09:59

SKANDAL POTRESA BUNDESLIGU! Fudbaler Dortmunda lažirao dokumenta, uspeo da prevari čak i Nemce

Reuters

Fudbal

SKANDAL POTRESA BUNDESLIGU! Fudbaler Dortmunda lažirao dokumenta, uspeo da prevari čak i Nemce

Podeli vest

Fudbaler Borusije Dortmund Jusufa Mukoko nema 18, već 22 godine, otkrivaju nemački mediji!

Nezapamćen skandal trese nemački fudbal, pošto je otkriveno da jedan od najvećih talenata na svetu i reprezentativac Nemačke Jusufa Mukoko ima više godina nego što mu piše u ličnoj karti.

 

Foto: Reuters

Fudbaler Borusije Dortmund Jusufa Mukoko

 

Vest je prvi pustio dobro obavešteni nemački "Špigl", što je bio povod drugim medijima da detaljno istraže slučaj. Magazin "Bunt" došao je do podatka da je talentovani napadač zapravo rođen 19. jula 2000. godine u prestonici Kameruna Jaundeu, a ne 20. novembra 2004, kako glasi zvanična verzija. Štaviše, sadašnji reprezentativac Nemačke rođen je pod imenom Jusufa Muhamadu.

 

 

 

 

Osim toga, navodi se da su fudbalski savez Nemačke, kao i klub iz Dortmunda, znali za čitavu prevaru, pa su Mukokoa registrovali kao igrača iz "klase 2000". Slučaj su, sve do danas, nekako uspevali da zataškaju, ali istina je isplivala u javnost.

 

Nemački mediji podsećaju i na izjavu Tima Projsa, trenera mlađih kategorija Dortmunda, koji je pre nekoliko godina izjavio da nije siguran koliko Mukoko ima godina.

 

Njegove godine mogu samo da se nagađaju. Možda je realnost takva da ima godinu ili dve više, ali sigurno nema 17. Bez obzira na to, momak nije kriv ni za šta, nikog nije varao, niti je načinio neku prevaru - pričao je Projs pre nekoliko godina.

 

U dokumentu "Bunta" piše da su Jusufini roditelji izvesni takstista Usman Mohamed i Jusufa Harira. Da stvar bude još čudnija, kao Mukokov staratelj u Nemačkoj zvanično se vodi Džozef Mukoko, koji je, ispostaviće se, zapravo njegov očuh.

 

Ovaj momak je dosad odigro dve utakmice za A reprezentaciju Nemačke, a bio je deo tima i na Svetskom prvenstvu u Kataru

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija