• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2023

19:00

DAN ODLUKE ZA EVROPSKI FUDBAL! Glejzeri PRODAJU Mančester junajted! Pada SVETSKI REKORD!

Reuters

Fudbal

DAN ODLUKE ZA EVROPSKI FUDBAL! Glejzeri PRODAJU Mančester junajted! Pada SVETSKI REKORD!

Podeli vest

Pregovori oko prodaje Mančester junajteda ulaze u završnu fazu, a aktuelni vlasnici - porodica Glejzer, odredila je rok potencijalnim kupcima da dostave svoje ponude.

Već mesecima se kuva prodaja Mančester junajteda. Porodica Glejzer rešila je da napusti Old Traford nakon 18 godina i proda engleskog velikana. Zainteresovanih strana je mnogo, ali se čini da su šeik iz Katara i drugi najbogatiji Britanac glavni kandidati za nove vlasnike Crvenih đavola. 

Porodica Glejzer tim povodom odredila je današnji dan kao rok za sve potencijalne kupce da dostave svoje zvanične ponude. Amerikanci su spremni da prodaju svoj celokupan vlasnički udeo, odnosno 69 odsto, ali su otvoreni i za dolazak manjinskih kupaca koji bi postali investitori u Mančester junajted. 

Ipak, na Ostrvu sumnjaju da će do prodaje uopšte doći budući da su Glezeri odredili cenu od 7 milijardi evra, a da, za sada, niko nije spreman da ispuni njihove zahteve. Katarski milijarder Džasim bin Hamad al Tani i treći sin Emira od Katara, Hamada bin Kalife al Tanija, te milijarder i drugi najbogatiji Britanac Džim Retklif iskočili su kao najozbiljniji kandidati za kupovinu velikana sa Old Traforda. 

Sa druge strane, pojedini evropski mediji prenose kako je Džasim bim Hamad al Tani spreman da plati i više nego što iznosi realna vrednost Mančester junajteda samo kako bi se dokopao kluba. Očekuje se da prodaja Crvenih đavola postane rekordna u svetu sporta. Rekord trenutno drže Denver Bronkosi, NFL tim koji je Volton-Pener grupa platila oko četiri i po milijarde evra. 

Foto: AP Photo/Scott Heppell

Katarski šeik, navodno, ima u planu da kupi 100 odsto vlasništva od Mančester junajteda. Obećao je da će odmah očistiti kompletan dug kluba koji je dostigao pola milijarde evra, a da je Džasim bin Hamad al Tani ozbiljan u svojoj nameri govori činjenica da je nasastancima sa svojom delegacijom proveo 10 sati. 

Kada je reč o Džimu Retklifu on nije spreman da ide previše daleko. Mnogi smatraju da će Britanac izgubiti trku sa katarskim milijarderom budući da je Retkif spreman da licitira do šest milijardi evra. Podsećamo, njegova prva ponuda iznosila je oko pet milijardi evropskih novičanica. 

Kada je reč o investitorima najviše se izdvojila Eliot grupa kojia upravlja Milanom. Amerikanci su spremni da ulože novac, ali ne i da kupe čitav Mančester junajted. Bilo kako bilo, očekuje se da konačna odluka bude donešena pre početka letnjeg prelaznog roka kako bi novi vlasnici imali prostora da ulože svoj kapital u klub. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija