• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2023

21:52

SPREMA SE NOVI OBRAČUN HULIGANA! Nakon Nemaca i Italijani stižu na megdan NAPOLITANCIMA!

Tanjug

Fudbal

SPREMA SE NOVI OBRAČUN HULIGANA! Nakon Nemaca i Italijani stižu na megdan NAPOLITANCIMA!

Podeli vest

Preko 2000 engleskih navijača došlo je u Napulj da gleda meč između Italije i Engleske.

Tek desetak dana je prošlo od strahovitog obračuna huligana Ajntrahta iz Frankfurta za policijom u Napulju, a grad podno Vezuva sprema se za novi "haos"... Preko 2000 navijača engleske reprezentacije doputovalo je u Napulj da prati utakmicu Italije i Engleske, a tamošnje vlasti sumnjaju da bi moglo da dođe do novih problema i sukoba navijača. 

Italijani u četvrtak dočkeuju Engleze na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Meč će suditi srpski arbitar Srđan Jovanović, ali je utisak da će dešavanja na terenu biti u drugom planu budući da su vlasti u Italiji svu pažnju usmerili na bezbednost. 

Navijači Ajntrahta su nedavno demolirali čitav grad uoči utakmice Lige šampiona, zapaljeno je nekoliko vozila, pa čak i jedno policijsko. U Napulj sada stižu navijači iz Engleske koji imaju pozamašnu istoriju problematičnog ponašanja što je nateralo vlasti u Napulju da se dobrano pozabave sigurnosnim merama. 

Foto: Printscreen Twitter

Detalji divljanja navijača Ajntrahta

Razlog za oprez predstavljaju i pretnje Napolitanaca engleskim navijačima zbog kojih je otkazan meč između naviača dve selekcije koji je trebao da bude odigran uoči duela Azura i Engleza. Ipak, Napolitanci su putem društvenih mreža slali problematične poruke što je organizatore nateralo da otkažu događaj. 

Italijanski mediji prenose da će englska policija budno motriti na navijače sve dok se oni ne ukrcaju na letove za Napulj gde će ih "preuzeti" italijanske kolege. Odatle, italijanska policija će napraviti svojevrstan obruč oko mesta gde se budu kretali gosti. Postojaće i "tampon zona" u gradu kako ne bi došlo do sukoba sa navijačima Napolija. Engleze će potom u 20 autobusa sprovesti na stadion. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija