• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2023

23:39

PIKSI O LITVANCIMA, CRNOJ GORI, DEBIJU SAMARDŽIĆA... Eh, da je ovako bilo u Kataru! A NJEGA JE POSEBNO ISTAKAO!

Starsportphoto

Fudbal

PIKSI O LITVANCIMA, CRNOJ GORI, DEBIJU SAMARDŽIĆA... Eh, da je ovako bilo u Kataru! A NJEGA JE POSEBNO ISTAKAO!

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković Piksi govorio je na pres-konferenciji posle pobede nad Litvanijom na startu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Orlovi" su na stadionu "Rajko Mitić" slavili sa 2:0 i izjednačili se na prvom mestu na tabeli sa Crnom Gorom, sa kojom se sastaju za tri dana u Podgorici.

- Kao trener bih voleo da uvek bude ovako, da ne primimo gol i pobedimo 2:0. Uspeli smo da ostvarimo plan koji smo zacrtali, doveli smo utakmicu rutinski do kraja. Svakog trenera raduje kada ne primite gol, a pobedite. Zadovoljan sam uspešnim startom u kvaliifkacijama i da smo ostvarili ono što smo želeli - rekao je Stojković na konferenciji za medije posle utakmice.

Piksi je prokomentarisao i mlade koji su zaigrali protiv Litvanaca.

Foto: Starsportphoto

- Oni su zaslužili da se nađu na terenu, da svoj talenat daju u servis reprezentaciji. Svoj zadatak su u potpunosti ispunili. Drago mi je zbog toga da imaju sveže krvi. Pred njima je lepa fudbalska budućnost, a nas raduje da imamo na koga da se oslonimo. Sve pohvale za igru, ponašanje i ozbiljno shvatanje obaveza koje smo do kroz naše taktičke zamisli uspeli da sprovedemo.Eraković je odigrao perfektnu utakmicu, s obzirom na godine koje ima. Iskusno i sigurno. Ima lepu budućnost. 

Crna Gora je pobedila Bugarsku?

- Ne iznenađuje nas, Crna Gora je odlična ekipa. Pogledaćemo tu utakmicu sa Bugarskom, imamo dovoljno vremena da izanaliziramo i vidimo dobre i loše strane Crne Gore. Važno je da se igrači odmore i budu spremni za tri dana.

Izlasci Tadića, Mitrovića i Vlahovića su se osetili u igri?

Foto: Tanjug/AP

- Zavisi šta ljudi traže. Najvažnije je da imate kontrolu igre kada imate vođstvo od 2:0. Da bi ovi drugi dobili šansu, neko mora da izađe napolje. Ne mogu da igram sa 13 ili 14 igrača. Bilo je par situacija pred našim golom, al morate da očekujete da protivnik nešto uradi, a ne samo da se šeta na terenu.

Stojković kaže da nije bilo ofsajda kod gola koji je poništen Filipu Kostiću.

- Kako mi je objašnjeno od strane četiri sudije, Živković je bio u ofsajdu, a on je dobio loptu od igrača Litvanije. To, po nekim pravilima, nije ofsajd. Ali i da smo pobedili 5:0, nema nikakve veze, u ponedeljak je nova utakmica.

Dotakao se selektor i nekoliko situacija u odbrani koje su bile opasne po naš gol.

Foto: Starsportphoto©

- Do tih situacija je došlo zbog naših grešaka. U prvoj situaciji smo mi izgubili loptu i dobili smo protivudar, ali nismo primili gol. Kamo sreće da je tako bilo u Kataru... Ali dobro, prvi put je ova odbrana igrala zajedno. Kako vidim i procenim situacije, tako odlučujem. Za tri dana imamo novu utakmicu protiv Crne Gore i imamo vremena da iskorigujemo greške. Sačuvali smo dva gola razlike i taj rezultat je za mene potpuno dovoljan. Prva utakmica je uvek teška. Ako pitate svakog Srbina, ovo je unapred dobijena utakmica. Ne možete nikoga da ubedite da i protivnik igra. Ali, plan smo ostvarili.

I Lazar Samardžić je debitovao. Stojković je na kraju pričao i na tu temu.

- Nije baš prijatno. Sećam se svog debija i znam da su mi se noge odsekle. Imao je nekoliko dodira sa loptom i mogu da kažem 'bravo'. Nije uspeo da upadne u strah, sve je ovo za njega bilo novo i od sada će sve ići mnogo lakše ubuduće. Šteta za onaj udarac desnom nogom, pogodio je protivničkog igrača. Inteligentna igra i pasovi, pogotovo na toj našoj desnoj napadačkoj strani. Čestitam mu debi i verujem da će igrati još mnogo godina za Srbiju - rekao je Stojković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavko

pre 1 godinu

Iole ozbiljnija reprezentacija ima tako da nas olupa da će biti smešno, koliko puta su nam ovi neozbiljni Litvanici prolazili zadnju trojku.Sa samo tri igrača pozadi nijedna ekipa trenutno ne igra, to može da prodje samo protiv mnogo slabijih ekipa

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija