• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

10:39

AU, KAKVA PROVOKACIJA! ŠTO NISI IGRAO ZA SRBIJU? Svađa o kojoj bruji Evropa, a u centru pažnje Bojan Đorđić! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

AU, KAKVA PROVOKACIJA! ŠTO NISI IGRAO ZA SRBIJU? Svađa o kojoj bruji Evropa, a u centru pažnje Bojan Đorđić! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon pomalo neočekivanog debakla i 0:3 protiv Belgije, reprezentacija Švedske se razgoropadila i ubedljivim trijumfom nad Azerbejdžanom od 5:0, vratila poljuljano samopouzdanje.

Fudbalska javnost u Evropi bruju o svađi švedskog selektora Janea Andersona i bivšeg reprezentativca srpskih korena, Bojana Đorđića!

Naime, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde danas radi kao stručni konsultant na televiziji, a nakon ubedljive pobede imao je zamerke na rad aktuelnog selektora. Nije želeo Đorđić da prećuti ono što ga kopka, pa je javno rekao da mu je zasmetala mala minutaža napadača Jesera Karlsona.

Igrač AZ Alkmara po prema Bojanovom mišljenju treba da ima zapaženiju ulogu, a on je u dvomeču protiv Belgije i Azerbejdžana sakupio na terenu samo osam minuta!

Foto: Starsportphoto

O njemu bruji Evropa

- Nisam siguran da li je u životnoj formi kao što ti kažeš. Imao je odlične igre pre povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet meseci. Nakon što se vratio, jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Juče sam dugo razgovarao s njim. Možemo da pričamo o selektiranju ekipe, možemo da provedemo celu je...u noć pričajući o tome. Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on igrati onda će Aleksander Isak ili Viktor Đekereš biti na klupi. Ko od njih dvojice onda da ne igra. Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda - upitao je Anderson.

Đorđić se nije dao i branio je svoj stav!

- Pa promeni formaciju na 4-2-3-1 ili 4-4-2.

Selektor Anderson je "odlepio" nakon ove konstatacije.

- Budi trener umesto mene, ako si ti trener. Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i dao gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate - rekao je selektor Švedske.

Nekadašnji igrač Mančester Junajteda  mu je odgovorio da ne treba da diže ton i razgovara s njim na taj način jer predstavlja Švedsku i deset miliona ljudi.

 

 

- Dobro, a koga ti predstavljaš? - upitao je Anderson.

Đorđić je kao iz topa poručio:

- Švedsku, naravno. Kakvo je to pitanje?

Anderson se onda isprovocirao Bojana, aludirajući na njegovo srpsko poreklo.

- Možda je trebalo da predstavljaš nekog drugog... Došao sam ovde da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto. A pobedili smo sa 5:0?! Eto ti si baš bio igrač i trener na ovom nivou - rekao je Anderson.

Ove reči su razbesnele Đorđića i izbacile ga iz takta.

- Koga je to ja trebalo da predstavljam. Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Šta to implicirate? To loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije - rekao je Đorđić.

Voditelj je pokušao da smiri situaciju, ali švedski selektor je za kraj poručio:

- Trebalo je da Karlson odigra deset minuta pa da svi budu zadovoljni u pobedi od 5:0. Dosadna vam je priča... Da smo izgubili sa 0:3, pa da razumem. Hvala i doviđenja. 

Hoće li ovaj sukob eskalirati još više, ili će se strasti smiriti ostaje da se vidi...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija