• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2023

12:46

MANČESTER NA NOGAMA! Siti i Junajted u borbi za čuveni trofej

Reuters

Fudbal

MANČESTER NA NOGAMA! Siti i Junajted u borbi za čuveni trofej

Podeli vest

Finale FA kupa biće odigrano danas na "Vembliju" (16.00, Sport klub 1).

Fudbaleri Mančester sitija i Mančester junajteda odmeriće snage u borbi za pehar prestižnog takmičenja, najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu! "Građani" će pokušati da dođu do drugog vrednog trofeja, posle osvajanja titule u Premijer ligi, dok "crveni đavoli" žele da koliko-toliko spasu sezonu i obraduju navijače!

U međusobnim duelima ove sezone skor je izjednačen - 1:1. Siti je jesenas pregazio gradskog rivala na "Itihadu" sa 6:3, dok su u januaru uzvratili izabranici Erika ten Haga i slavili na "Old Trafordu" sa 2:1. Kada je reč o tradiciji, Junajted je dosad osvajao FA kup čak 12 puta i ispred njega je samo Arsenal sa 14 trofeja, dok je aktuelni prvak Engleske slavio šest puta. 

Foto: Reuters

Ko će do trofeja: Erik Ten Hag i Pep Gvardiola

Menadžer "građana" Pep Gvardiola (52) mogao bi da uđe u istoriju kao trener koji je u jednoj sezoni osvojio "tripletu", s obzirom da će Siti 10. juna igrati i finale Lige šampiona protiv Intera. Dosad su takav podvig napravili još samo Seltik, Ajaks, PSV, Inter, Bajern, dva puta Barselona i upravo Junajted.

Španac je potvrdio da će danas prednost na golu dati rezervnom čuvaru mreže Stefanu Ortegi ispred standardnog Edersona.

- Junajted zaslužuje našu punu pažnju i posvećenost. Nismo pominjali Inter prethodnih dana. Igrači su svesni šta nas čeka na "Vembliju", ovo je samo jedna utakmica i može svašta da se dogodi. Potrudićemo se da pružimo najbolju partiju i da slavimo na kraju. Želimo da pišemo istoriju, da obaramo rekorde. To je normalno, sport je takav i zato svi treba da uživamo u ovakvim mečevima - naglasio je Gvardiola.

"Crveni đavoli" planiraju da ostanu jedini tim na Ostrvu koji je osvojio "tripletu" i to 1999. godine, zbog čega će imati poseban motiv da slave u današnjem okršaju.

Foto: Reuters

Markus Rašford se oporavio od povrede

Ten Hag će moći da računa na najboljeg strelca Markusa Rašforda, dok je Brazilac Antonio pod velikim znakom pitanja. Izostaće još i Antoni Marsijal, Lisandro Martinez i Marcel Zabicer.

- Šta je najvažnije u ovom finalu? Učiniti da Junajted ostane jedini engleski klub koji je osvojio "triplu krunu" - poručio je Rašford.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija