• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

12:22

POTPUNI DEBAKL SRPSKIH TRENERA! Sezona za zaborav naših fudbalskih stručnjaka!

printscreen

Fudbal

POTPUNI DEBAKL SRPSKIH TRENERA! Sezona za zaborav naših fudbalskih stručnjaka!

Podeli vest

Srpski fudbalski stručnjaci koji rade u inostranstvu, kako stvari stoje, imaće sezonu koju žele što pre da zaborave! Najveća legenda Partizana Saša Ilić, trener bugarskog CSKA iz Sofije, verovatno će ostati bez titule u tamošnjoj Parvoj ligi i to zbog penala u 102. minutu, a srceparajuće završnice prvenstva imali su Ivan Jovanović sa Panatinaikosom i Vladan Milojević sa APOEL-om, pošto su u samom finišu ostali bez trofeja u Grčkoj, odnosno na Kipru. Identičnu sudbinu doživeo je i Veljko Paunović sa meksičkim Čivasom, koji je, kao i pomenute kolege, morao da se pomiri sa ulogom vicešampiona.

Ilić, istina, još uvek ima šansu da osvoji trofej, ali u to malo ko veruje. Kolo pre kraja prvenstva Bugarske njegov CSKA ima bod manje od Ludogoreca, koji u poslednjem kolu gostuje Černom Moru i očekuje se da bez problema slavi. Ilićev CSKA titulu je prokockao u subotu uveče, kada je u gradskom derbiju protiv CSKA 1948 odigrao svega 1:1.

Foto: Starsportphoto

 

Koban je bio penal za Sašin tim u 102. minutu, koji je promašio Ivan Turicov. Da je pogodio, tim iz Sofije ostao bi na prvom mestu i imao bi šansu da u poslednjem kolu overi titulu trijumfom nad gradskim rivalom Levskim u gostima.
Harizmatični strateg i Partizanov rekorder nije krio razočaranje zbog ove prave fudbalske tragedije.
- Kada imate dve utakmice u prvenstvu i držite sudbinu u svojim rukama, jedino je bitan rezultat. Uprkos haotičnoj igri u prvom poluvremenu, imali smo odlične prilike. Na kraju utakmice mogli smo i da pobedimo. Da smo dali gol, imali bismo sudbinu u svojim rukama. Takve stvari se dešavaju. Turicov je dosad imao stoprocentnu uspešnost sa penala. Ova utakmica je veliki šok za mene, a mogu da zamislim kako je igračima. Imali smo priliku da pobedimo u poslednjoj sekundi, ali nismo uspeli. Ovo je fudbal, ovakve stvari se dešavaju - izjavio je Ilić.
Ostaje nada da će u poslednjem kolu njegov tim savladati Levski, a da Ludogorec neće pobediti Černo More. Ipak, Ilić priznaje da će pred njegovim igračima biti jako težak zadatak.
- Nije mi se dopalo to što sam video strah kod mojih igrača. Pretpostavljam da će ovaj remi ostaviti posledice po igrače. Protiv Levskog će igrati sto odsto spremni - rekao je Ilić i dodao da će o budućnosti na klupi bugarskog kluba pričati na kraju sezone.

Foto: printscreen

 

Ivić ima šansu za trofej

Jedini koji od srpskih trenera ima šansu da osvoji trofej je Vladimir Ivić na klupi Krasnodara. Sjajni stručnjak igraće 11. juna finale Kupa Rusije protiv CSKA iz Moskve i biće u prilici da osvetla obraz srpskim stručnjacima. Ovaj klub završio je na šestom mestu prvenstvo Rusije, sa tri boda više od Jokanovićevog Dinama.

Ako ostane bez trofeja u poslednjem kolu, Saša će se pridružiti Vladanu Milojeviću i Ivanu Jovanoviću, koji su na sličan način ispustili trofeje. Milojević je sa APOEL-om na Kipru završio na drugom mestu iza Arisa iz Limasola, a borili su se maltene do samog kraja. Dramu sa nesrećnim krajem imao je i Panatinaikos na čelu sa Ivanom Jovanovićem. Na kraju imali su pet bodova manje od novog šampiona AEK-a, ali su dugo bili na liderskoj poziciji i u odličnoj situaciji. Na kraju, platili su ceh povredama, pa su završili kao vicešampioni. Istu sudbinu doživeo je i Veljko Paunović, trener meksičkog Čivasa. Njegov tim imao je titulu u džepu, pošto je u odlučujućoj utakmici vodio 2:0 protiv Tigresa, pa je na kraju izgubio 3:2 i samim tim ostao bez trofeja.

Foto: EPAIMAGES

 

Ova sezona ostaće u lošem sećanju i Dejanu Stankoviću, treneru Sampdorije i jedinom srpskom stručnjakom u pet najjačih evropskih liga. Legenda Crvene zvezde doživela je ispadanje iz Serije A. Stanković je došao kao spasilac u tim iz Đenove, ali nije uspeo da ga podigne sa dna. Sampa je završila kao ubedljivo poslednja, a čuveni kapiten Srbije nije uspeo da se ni približi sigurnoj zoni.

Foto: Beta

 

Sezonu za zaborav imao je i Slaviša Jokanović. Jedan od najboljih srpskih trenera dobio je otkaz u moskovskom Dinamu i po rečima igrača tog kluba, nije se rastao u dobrim odnosima sa njima. Moskovski gigant završio je prvenstvo na razočaravajućem devetom mestu.

Foto: reuters

 

Prosečnu sezonu imao je i Aleksandar Stanojević na klupi turskog Konjaspora. Čuveni trener, koji je najviše uspeha imao na klupi Partizana, završio je sezonu na sedmom mestu, ali olakšavajuća okolnost po njega je što se od Konjaspora nije više ni očekivalo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija