• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.06.2023

23:27

ZASLUŽIO SAM MOGUĆNOST DA SE NA DRUGAČIJI NAČIN OPROSTIM OD NAVIJAČA!  Mesi otvorio dušu: U Parizu nisam bio srećan,  NADAM DA ĆU JEDNOG DANA NA DRUGAČIJI NAČIN MOĆI DA POMOGNEM BARSELONI!

Tanjug/AP

Fudbal

ZASLUŽIO SAM MOGUĆNOST DA SE NA DRUGAČIJI NAČIN OPROSTIM OD NAVIJAČA! Mesi otvorio dušu: U Parizu nisam bio srećan, NADAM DA ĆU JEDNOG DANA NA DRUGAČIJI NAČIN MOĆI DA POMOGNEM BARSELONI!

Podeli vest

Lionel Leo Mesi je odlučio da karijeru nastavi u Inter Majamiju, a u očigledno ranije obavljenom razgovoru za katalonske listove Sport i Mundo Deportivo Argentinac je to i potvrdio.

Mnogo su pomislili da će Mesi da se vrati u Barselonu, ipak to se nije desilo, ali on ne isključuje mogućnost da se tu vrati posle igračke karijere.

- Da, naravno da bih voleo da budem blizu kluba. Štaviše, živeću u Barseloni. To je jedna od stvari koje sam već rešio sa svojom ženom i decom. Nadam se, ne znam još kada, ali nadam se da bih jednog dana mogao da doprinesem klubu na određeni način, jer je to klub koji volim, što sam uvek i isticao. Cenim ljubav koju sam imao od svih tokom karijere u Barseloni i voleo bih da ponovo budem tamo - rekao je Mesi.

Ipak, objasnio je zašto se nije vratio u Barselonu.

- Istina je da sam zaista želeo da se vratim u Barselonu, ali nisam hteo da se ponovo nađem u situaciji kao prilikom odlaska iz kluba. Nisam želeo da čekam šta će biti i prepustim svoju budućnost u ruke nekoga drugog. Želeo sam da ja budem taj koji će doneti odluku, misleći na sebe i svoju porodicu. Čuo sam da je LaLiga prihvatila sve oko mog povratka, ali i dalje je bilo još mnogo toga što bi trebalo uraditi. Čuo sam da bi klub morao da prodaje igrače i smanjuje plate i jednostavno nisam želeo da prolazim kroz to i preuzimam odgovornost za tako nešto. Već sam bio optuživan za mnogo toga što nije tačno iz mog perioda igranja u Barseloni i umoran sam od toga. Nisam želeo da se tako nešto ponavlja. Takođe, i kada sam odlazio LaLiga je prihvatila predloge kluba, a onda se ispostavilo da nije baš tako. Plašio sam se da bi isto to moglo opet da se desi i da bi se opet dogodilo da neko drugi odlučuje o mojoj sudbini i sudbini moje porodice. Želeo sam da imam potpunu kontrolu nad donošenjem odluke i zato sam odlučio da odbijem povratak u Barselonu. Iako bih to mnogo voleo - dodao je on.

Foto: AP PHOTO

Nakon toga je bilo reči o Paris Sen Žermenu i njegovim osećanjima dok je bio u klubu.

- Izmešana. Iskreno, prva godina mi je bila jako teška, to sam već rekao nekoliko puta, iz više razloga. U drugoj godini mi je šest meseci bilo, jako, jako dobro, osećao sam se super u klubu i gradu sa porodicom. Onda je došao Mundijal koji je u određenoj meri ostavio trag na sve klubove, kao i celu sezonu. Očekivao sam da se sezona završi drugačije, ali Bože moj. Svakako, bilo mi je teško, ali su svi bili iza mene - kaže Argentinac.

Istako je potom da nije uživao u Parizu,  te de ja sa decom imao manje aktivnosti nego u Barseloni.

- Delimično da. Nisam bio srećan, nisam uživao i to je uticalo na moj i život moje porodice, nedostajalo mi je sve. Sa decom sam u Parizu imao manje aktivnosti nego u Barseloni. Sada želim da budem sa svojom porodicom, decom, da uživam u svakom danu. Imao sam sreću da ostvarim sve u fudbalu i sada je ovo nešto malo izvan sporta - ističe Mesi.

Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Dodaje da mu novac nije uticao na njega, te da je tako otišao bi Saudijsku Arabiju.

- Iskreno, za mene finansije nikada nisu bile problem, niti su bile prepreka ka bilo čemu. Sa Barselonom nismo nijednog trenutka pričali o ugovoru. Bilo je predloga da se vratim, ali nikad ništa zvanično, u pisanoj formi tako da nismo znali da li je to izvodljivo ili ne. Postojala je namera, ali nismo imali na šta da odgovorimo, jer nije bilo priče o novcu. Da je do para, otišao bih u Saudijsku Arabiju ili negde drugo. Mnogo je novca bilo u igri, ali nije bilo do toga - rekao je Mesi. 

Pričao je i o sadašnjem treneru Barselone Ćaviju koji mu je bio saigrač u "katalonskom gigantu".

- Slušao sam sve o čemu se pričalo, šta je Ćavi rekao... La Liga je dala zeleno svetlo, ali nije tačno da je odluka bila samo na meni, jer je mnogo toga nedostajalo da se dogodi pre nego što bi posao uopšte bio moguć da se završi. Jednostavno, nisam hteo da prolazim kroz sve to, jer sam sve već proživeo ranije. Jednostavno sam odlučio da donesem odluku ranije i budem miran po pitanju odmora i budućnosti  - dodao je on.

Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Osvrnuo se i na činjenicu da je Barselona posle njegovog odlaska dovela Ferana Toresa za 55 miliona evra.

- Na početku bio sam jako povređen zbog odlaska i načina na koji je to izvedeno. Bio sam čak i ljut zato što nisam mogao da ostanem, a onda nakon što sam otišao klub je počeo da povlači poteze. Sa ove distance razumem sve i više ne razmišljam o tome - rekao je Argentinac.

Priznao je na kraju da je Barselona još uvek za njega otvorena rana.

- Malo, da... Nisam imao mogućnost da se oprostim od navijača na način na koji sam želeo. A, smatram da sam zaslužio da dobijem mogućnost da se oprostim od njih na svoj način. Sve je bilo urađeno u trku. Ispao sam loš momak i to mi se nije dopalo jer nije bilo tako kako je predstavljeno - završio je Leo Mesi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija