• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2023

19:35

Manćini sutra u Rijadu: Ugovor na stolu, cifra boli glava

Reuters

Fudbal

Manćini sutra u Rijadu: Ugovor na stolu, cifra boli glava

Podeli vest

Saga oko sudbine Roberta Manćinija privodi se kraju, on će sutra otputovati u Saudijsku Arabiju na potpis ugovora, ekskluzivno saznaje Informer.

Pre dve nedelje fudbalsku javnost potresla je vest da je Roberto Manćini dao otkaz na mestu selektora Italije. I to samo deset meseci pre Evropskog prvenstva. Nikom do kraja nije bilo jasno zbog čega je to uradio, ali Manćini je u svojoj glavi imao jasnu zamisao, a na stolu neverovatnu ponudu - Fudbalski savez Saudijske Arabije ponudio mu je da bude selektor njihove reprezentacije. Kao što je Informer prvi objavio još 14. avgusta, ponuđen mu je ugovor na tri godine, pet miliona evra za potpis i po 20 miliona evra fiksno godišnje.

Foto: AP PHOTO

 

U ugovoru je stajala i posebna klauzula, a ona je podrazumevala da se posao sa Arapima ne privodi kraju najmanje tri nedelje od raskida ugovora sa Italijanima. I taj deo je ispoštovan. A u međuvremenu je nastao opšti haos. Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, Savez Italije bio je ljut na trofejnog stručnjaka i imao je nekoliko uslova.

- Manćini je bio krajnje fer i ispoštovao je sve što se od njega tražilo. Nikom nije pominjao Arabiju, nije nijednog trenutka rekao da je zbog tog posla ostavio Italiju. Italijani su tražili da se odrekne svih sponzora koje je imao dok je bio selektor te reprezentacije. Izvršili su pritisak na sponzore i to se zaista i desilo. Ostao je bez profita na koji je računao, ali je to znao da nadoknadi na drugoj strani - objašnjava naš izvor.

Manćini je od Arapa tražio da mu nadoknade razliku u novcu, a oni su to prihvatili. Njima pet miliona gore ili dole ne predstavlja veliki problem. U međuvremenu je Italijan bio po ekskluzivnim letovalištima, želeći da se skloni od haosa dok svi detalji ne budu rešeni. Kad je shvatio da je sve gotovo, čekala ga je karta za Rijad, gde će sutra otputovati u društvu svoje supruge Silvie.

Foto: reuters

 

- Umesto dogovorenih 20 miliona evra po sezoni, Manćini je tražio 25 miliona evra. I oni su prihvatili. Bilo je malo pregovora, ali sa njima to ide dosta lako, ali im je baš stalo da dobiju nekog ili nešto. Manćini će sutra ujutru sa suprugom Silviom otputovati u Rijad i biće smešteni u ekskluzivnom hotelu. Tamo će da se upoznaju sa članovima kraljevske porodice i onima koji upravljaju fudbalom u toj zemlji. Ne bi trebalo da bude više prepreka i ugovor će biti potpisan u naredna dva do tri dana - zaključio je naš izvor.

Foto: Privatna arhiva

Nikola Petković u društvu Roberta Manćinija

Bitnu ulogu u angažmanu itaijanskog stručnjaka ima bivši srpski fudbaler Nikola Petković. U poslednje vreme, on uglavnom živi na relaciji Rijad - Beograd, pošto je predstavnik Privredne komore Srbije u odnosima sa Saudijskom Arabijom. Zbog dobrih veza sa tamošnjom kraljevskom porodicom, ali i u fudbalskom svetu, posredovao je u odvođenju nekoliko zvezda u novi fudbalski centar sveta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija