• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

15:38

Padaju rakete, otimaju ljude, pucaju iz kombija! Srbin iz Izraela otkriva za Informer: Nikad gore nije bilo!

informer

Fudbal

Padaju rakete, otimaju ljude, pucaju iz kombija! Srbin iz Izraela otkriva za Informer: Nikad gore nije bilo!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Partizana Nikola Terzić zadesio se u Izraelu usred raketnog napada palestinske organizacije Hamas na tu državu

Hamas je upada u zgrade i uzima vojnike kao taoce, padaju rakete i puca se na ulicama! Ovako nešto se ne pamti u istoriji sukoba Izraela i Palestine!

Ovim rečima javljanje iz Izraela za Informer započinje mladi srpski fudbaler Nikola Terzić (23), koji nastupa za izraelski Hapoel iz Um el Fama, tamošnjeg drugoligaša.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kako ističe nekadašnji ofanzivac Partizana, situacija u gradu gde se on trenutno nalazi prilično je mirna, ali to ne može da se kaže za južni i centralni deo zemlje, gde već tri dana bukti jedan od najvećih sukoba u istoriji na Bliskom istoku.

Palestinska grupa Hamas u subotu je izvela raketni napad na Izrael, u kojem je poginulo nekoliko stotina vojnika, a mnogo njih je zarobljeno. Kako se navodi, među njima su i civili.

Među našim sportistima koji su ostali u toj zemlji je i Nikola Terzić, nekadašnji ofanzivac Partizana, koji kaže da se ovakav sukob na ovom području – ne pamti.

Foto: EPAIMAGES

 

 

- Ono što sam saznao, saznao sam iz medija, pošto sam, svom srećom, daleko od mesta sukoba. Kako sam čuo, ovako nikad nije bilo. Niko nije očekivao da će ovako nešto da se dogodi. Nisu tu u pitanju samo rakete, već i presretanje vojske na putevima, pucnjava na policiju iz kombija u pokretu... Čuo sam i pročitao da su (vojnici Hamasa, prim.aut.) upadali u zgrade i ljude uzimali kao taoce. Što se tiče mesta u kojem se nalazim, svom srećom mirno je. Kod mene u mestu samo jednom se začuo alarm i tada sam otišao u takozvanu sigurnu sobu (safe room). Ali, sve se brzo smirilo i potom sam se vratio u dnevni boravak, gde čekam dalja uputstva -  ističe Nikola Terzić.

Prema rečima mladog ofanzivca, više bi voleo da je trenutno u Srbiji, iako tamo gde se on nalazi nije opasno.

- Pratim šta će da mi kažu ljudi iz kluba, u kontaktu sam sa našom ambasadom. Da je prijatno, sigurno nije, malo je nezgodna ta neizvesnost. Bezbedan sam, ali radije bih kući u Srbiju. Ne treniramo i ne igramo utakmice. Kad bih znao koliko će to dugo trajati, sedam, deset ili više dana, pa da to vreme provedem u Srbiji. Na sigurnom sam. Ipak, moja rodbina u Srbiji je veoma zabrinuta, svakako više nego ja – kaže Terzić.

Iako je mesto gde se nalazi daleko od mesta dešavanja sukoba, Terzić kaže da su ulice maltene puste.

- Skoro niko ne izlazi napolje. U subotu se začuo taj jedan alarm za uzbunu, nakon kojeg su svi otišli u bunkere i sigurne sobe. U pitanju su prostorije koje ima maltene svaki veći stan u Izraelu. Međutim, i kada je prošla uzbuna, skoro niko nije izlazio na ulice. Kažu da je ovde sigurno, ali ipak, radije bih kući – zaključuje Terzić javljanje za Informer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20