• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

08:56

Vest odjeknula širom Evrope! Poljaci odali počast ubijenim Srbima

Tanjug

Fudbal

Vest odjeknula širom Evrope! Poljaci odali počast ubijenim Srbima

Podeli vest

Poljaci su uz Srbiju! Dve navijačke grupe su na utakmicama tokom vikenda razvile transparente na tribinama u čast poginulih Srba sa Kosova i Metohije.

Navijačke grupe Rakova iz Čenstohove i Zaglembjea iz Sosnovjeca razvili su transparente i poruke u čast preminulih Srba.

Uz natpise "Počivaj u miru. Stefan Nedeljković" i "Nema predaje", oni su postavili i zastavu Kosova iz Metohije u bojama Srbije.

 

 

 

Podsećamo, Stefan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković su ubijeni u sukobu lokalnih Srba i takozvane kosovske policije, 24. septembra, u selu Banjska, na severu Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug

 

 

Ovo nije  prvi put da poljski navijači podržavaju Srbiju, tako da njihova poruka uopšte ne treba da čudi. Pre nekoliko meseci navijači poljskog kluba Jagelonije raširili su transparent na kom se pominju Srbija i Kosovo. Na transparentu je bila nacrtana teritorija Kosova i Metohije u bojama srpske zastave, sa natpisom: "Kosovo je Srbija“.

Za razliku od Grka, Poljaci poštuju Srbiju. Podsećamo, najvatreniji navijači AEK-a na tribini su rzavili transparent "Kosovo je Albanija". Klub je doduše brzo reagovao i poručio da će dvojicu navijača koji su uneli ovaj sporni transparent udaljiti sa stadiona doživotno, a oglasila se i navijačka grupa "Original 21" koja je saopštenjem jasno stala iza stava da je transparent podmetnut. Međutim, zaboravili su jednu stvar, da kažu "Srbi, izvinite".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17