• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

09:40

Kuku nama, kako ćemo s visokim Srbima?! Mađari u panici!

Starsportphoto©

Fudbal

Kuku nama, kako ćemo s visokim Srbima?! Mađari u panici!

Podeli vest

Srbi na više pozicija u timu imaju igrače koji su u daleko boljoj formi od naših reprezentativaca, a kako ćemo tek protiv njihovih visokih fudbalera, to nikome nije jasno! Tako rezonuju mađarski mediji uoči večerašnjeg (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum) okršaja fudbalskih reprezentacija u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin bi pobedom maltene obezbedio plasman na završni turnir i to treći put zaredom! Mađari su za vreme slavne "lake konjice" predvođene Ferencom Puškašom, čije ime nosi stadion u Budimpešti koji će večeras biti poprište derbija grupe G, igrali na dva šampionata Evrope. Oba puta su stigli do polufinala, s tim da su 1964. završili kao trećeplasirani, a 1972. bili su četvrti na svetu.


Mađarska je u euforiji pred dolazak srpskih "orlova", navijači su u rekordnom roku razgrabili svih 65.000 ulaznica za meč, ali jutros mediji u komšiluku spuštaju loptu i pozivaju da se realno sagleda stanje. Priznaju da ih je iznenadio siguran i odsečan odgovor Dragana Stojkovića Piksija da je naša selekcija došla u Budimpeštu da vrati tri boda koja su nam Mađari pre mesec dana uzeli na stadionu "Rajko Mitić".


"Posada Marka Rosija imaće večeras izuzetno zahtevan test i na fizičkom i na taktičkom planu. Mađarska će ugostiti Srbiju čiji igrači na sedam ili osam od jedanaest pozicija u timu igraju u boljoj formi od naših fudbalera. Ono što može da zabrine je relativno smela izjava srpskog selektora Dragana Stojkovića, prema kojoj je njegov tim došao u Budimpeštu da povrati tri boda koja su u septembru "ukrali" Soboslaj i Dominikes", piše mađarski Indeks.


Srbija je u septembarskom okršaju poražena iako je povela 1:0. Imali su "orlovi" u drugom poluvremenu mnogo šansi da izjednače, pogotovo posle centaršuteva sa bokova, ali su sve prilike propustili. Ipak, Mađari pamte koliko su strepeli tokom drugih 45 minuta.


"Šta naša reprezentacija može da očekuje u odsustvu Vilija Orbana, stuba odbrane? A šta je sa visokim napadom Srba, koji nam se u Beogradu ni najmanje nije dopao i zahvaljujući kome je Srbija nekoliko puta u drugom poluvremenu bila blizu izjednačenja? Kako ćemo toga da se odbranimo danas?", pita se Indeks.

 


Poredeći dve reprezentacije Mađari su došli do još nekoliko podataka koji im se nimalo nisu dopali i zbog kojih su promenili ploču i počeli da stišavaju euforiju.


"Vrednost srpskog tima trenutno je procenjena na 350 miliona evra, dok je naš tim nešto ispod 150 miliona. Tačno je da cifre ne igraju na terenu i ne daju golove, ali podaci koje je izračunao Transfermarkt i dalje su dobra referentna tačka za sirov odnos snaga. U svakom slučaju, nije samo psihološki rat kada naš selektor Marko Rosi imenuje Srbe kao favorite. Naš protivnik je 28. na FIFA svetskoj rang listi, četiri mesta ispred nas. Balkanska nacija šalje više od trideset igrača u vrhunske evropske lige (Englesku, Francusku, Nemačku, Italiju i Španiju), a četrnaest ih je uvršteno u sadašnji sastav. S druge strane, u reprezentaciji Mađarske ima samo šest takvih fudbalera", konstatuje Indeks.

Odsustvo jednog od najboljih srpskih fudbalera i upravo jednod od igrača iz "liga petice", Juventusovog golgetera Dušana Vlahovića, Mađari čak opisuju kao olakšanje za Stojkovića. Na osnovu statističkih podataka iz prethodnog okršaja dve selekcije, ali i na osnovu onoga što je golim okom moglo da se vidi, komšije veruju da će "orlovi" sa Aleksandrom Mitrovićem usamljenim u špicu biti daleko jači.

"Prema većini analiza, za to što su Srbi napravili premnogo grešaka u završnoj trećini terena u prvom susretu očigledno je odgovoran selektor, koji je trojku Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Dušan Tadić držao na terenu više od 85 minuta , uprkos činjenica da je bilo jasno da će oni ne samo odmoći jedan drugom, već i poništiti jedni druge. Zbog povrede leđa, Vlahović neće igrati večeras i to bi lako moglo da koristi selektoru Srbije, jer uloge u napadu mogu biti jasnije. Sa Mitrovićem kao centralnim napadačem i Tadićem kao desnim krilom ili povučenim napadačem igra Srbije biće taktički čistija, jasnija i nažalost verovatno i efikasnija", konstatuju Mađari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da li Srbija može da pobedi Mađarsku?(ANKETA)
Fudbal

Da li Srbija može da pobedi Mađarsku?(ANKETA)

Najbolji fudbaleri Srbije će u subotu (20.45, RTS1) pokušati da se revanšira Mađarima za poraz u Beogradu (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok će 17. oktobra dočekati Crnu Goru na Marakani.

14.10.2023

08:53

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija