• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

15:29

"Haotično, ozbiljan problem"! Poznati analitičar kritikovao "orlove", posebno jednog fudbalera

EPA

Fudbal

"Haotično, ozbiljan problem"! Poznati analitičar kritikovao "orlove", posebno jednog fudbalera

Podeli vest

Pedantni fudbalski analitičar Ranko Stojić analizirao igru Srbije u meču protiv Mađarske, video je i dobre, ali i loše strane.

Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je poražena od Mađarske sa 2:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a igra našeg nacionalnog tima u velikoj meri nije se dopala poznatom fudbalskom analitičaru Ranku Stojiću, poznatom po vrlo pedantnim i preciznim komentarima na račun igre naših timova i selekcija.

Foto: EPA

 

 

Stojić, koji je stručni konsultant na "Areni sport", kaže da šteta, kada je u pitanju naša reprezentacija, još uvek nije totalna i da ima vremena da se stvari isprave.

- Imamo dva dana do utakmice sa Crnom Gorome, sreća pa nije dug put od Budimpešte do Beograda. Hrabri to što je bilo dosta kvalitetne igre, iako su poslednjih 20-25 minuta bile iznuđene izmene, i zbog umora, a verovatno je i trener imao svoje taktike zamisli - počinje Stojić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Potom je dodao šta mu se to sve nije sviđalo u igri "orlova".

- Malo je bilo haotično. Uprkos tome, imali smo šanse. Bili smo u opasnosti da primimo i treći gol, ostavljali smo same Milenkovića i Pavlovića pozadi, jer je Gudelj igrao ispred odbrane. Sve u svemu, neprijatan poraz, a falilo nam je i sreće koju nismo imali u Podgorici i Bugarskoj - kaže Stojić.

Nekadašnji golman imao je zamerke na igru leve bočne strane, gde su u jučerašnjem meču bili Mijat Gaćinović i Aleksa Terzić. Ipak, posebno se osvrnuo na neke loše odluke Nikole Milenkovića.

- Trebalo je da budemo najjači na levoj strani gde su Terzić i Gaćinović i da to bude dva na jedan protiv Mađara. Ipak, desilo se obrnuto, pa je njihov desni spoljni Loik Nego pokazao ofanzivne kvalitete. Gaćinović se nijednom nije vratio da pomogne Terziću. Sa druge strane, Terzić je očekivao da svi budu u liniji, a nažalost, Milenkoviću nije prvi put da ostane par metara iza ostalih igrača - ocenio je Stojić povremena kašnjenja prilikom postavljanja ofsajd zamki.

Foto: EPA

 

 

Imao je zamerke i na igru odbrane, gde je, još jednom, spomenuo slabo izdanje Nikole Milenkovića.

- Četiri igrača bila su oko igrača koji je dao gol i nijedan mu nije izašao u blok. Ovo ne bi smelo da se dešava u Engleskoj. To nije samo disciplina, već imamo ozbiljan problem u našem fudbalu kada je u pitanju kvalitetno igranje odbrane. Pogledajte Milenkovića kod njihovog gola, on ostaje umesto da ide odmah u blok telom - ocenjuje između ostalog Stojić.

https://informer.rs/sport/fudbal/837299/ocene-srbija-madarska-puskas-arena



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija