• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

19:51

Krstajić izazvao "građanski rat" u Bugarskoj! Kapiten ga brani, mediji izračunali koliko košta da ga oteraju!

Starsportphoto

Fudbal

Krstajić izazvao "građanski rat" u Bugarskoj! Kapiten ga brani, mediji izračunali koliko košta da ga oteraju!

Podeli vest

Bugarski mediji izračunali koliko bi Savez koštao rastanak sa srpskim trenerom.

Atmosfera u Bugarskoj katastrofalna je nakon poraza od Litvanije u Sofiji. Ostali su Bugari bez šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, zakucani su za dno tabele sa tek dva osvojena boda zbog čega je na udaru selektor Mladen Krstajić. 

Već neko vreme se "kuva" otkaz srpskom treneru, a bugarski portal "Mach Telegraf" pozabavio se temom koliko bi rastak sa Krstajićem koštao tamošnji savez. 

Navodno, ukoliko Krstajić "dobije pedalu" Bugari će morati da mu isplate tri plate. Budući da srpski trener zarađuje 25.000 evra mesečno, rastanak sa legendarnim fudbalerom bi Fudbalski savez Bugarske koštao 75.000evra. 

Krstajić ima aktivan ugovor do juna 2024. godine i upravo zbog kratkog roka saradnje ne bi mogao da računa na veću nadoknadu. Ipak, pitanje je da li će se Bugari odlučiti na takav korak budući da su bez plasmana na Evropsko prvenstvo već ostali, a da ih do isteka ugovora ne očekuju veći izazovi. 

Foto: EPA

 

Zanimljivo, dok navijači bljuju vatru i traže odgovorne za poraz od Litvanije, kapiten reprezentacije Kiril Despodov stao je u zaštiti Mladena Krstajića. 

- Ne mogu da komentarišem ko koje mere preduzima, da li su vanredne ili ne. Ko će razgovarati sa nama? Zašto bi uprava Saveza morala da razgovara sa nama? Treba da pričaju sa nama samo o fudbalu, ne da li će menjati trenera ili bilo kog direktora. Naš posao je teren. Realno govoreći, svi u Bugarskoj su želeli podmlađivanje reprezentacije, to su i dobili. Gospodin Krstajić je na funkciji godinu dana. Počeo je da gradi nešto što nikada nije urađeno. Prosečna starost je 23-24 godine. Nismo imali loše rezultate u prvim utakmicama. Dobro smo počeli. Postojala je želja, novi plan igre, novi igrači - rekao je Despodov. 

Bugare do kraja kvalifikacija očekuju mečevi protiv Srbije u gostima i protiv Mađara kod kuće. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija