• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

07:11

Srpski Salcburg protiv Intera igra za opstanak u Ligi šampiona

Reuters

Fudbal

Srpski Salcburg protiv Intera igra za opstanak u Ligi šampiona

Podeli vest

Ekipa naših reprezentativaca Strahinje Pavlovića, Alekse Terzića i Petra Ratkova večeras na teškom ispitu u 4. kolu Lige šampiona (21.00, Arena sport 3).
 

Fudbaleri Salcburga dočekaće na svom stadionu Inter u okviru grupe D, a domaćin mora da trijumfuje ukoliko želi da ostane u trci za osminu finala elitnog takmičenja.

Pavlović i Ratkov su napravili odličnu uvertiru za ovaj susret, pošto su proteklog vikenda bili ključne figure u pobedi austrijskog prvaka nad Hartbergom u Kupu. Nekadašnji napadač TSC-a bio je strelac za izjednačenje u regularnom delu, a onda su i on i bivši štoper Partizana bili sigurni u penal seriji.

Foto: AP PHOTO

Dedić i Ratkov

Trener Salcburga Gerhard Štruber poručio je da njegova ekipa želi da promeni situaciju na tabeli grupe D, gde trenutno zauzima treću poziciju. Prvi duel ovih timova na "Đuzepe Meaci" pre dve nedelje završen je pobedom domaćina od 2:1.

- Bili smo dobri u Milanu, ali nismo na kraju nagrađeni. Želimo da promenimo to i osvojimo sada bodove. Moramo da igramo otvoreno, hrabro i napadački, jer samo tako možemo da napravimo probleme Interu. Nikako ne smemo rivalu da ostavljamo previše prostora, jer igrači kao što su Barela i Čalhanoglu imaju odličnu tehniku i opasni su iz drugog plana. Imaćemo i podršku 30.000 navijača i to će biti naša dodatna prednost - rekao je Štruber.

Foto: EPA Images

Dedić i Ratkov

S druge strane, kormilar aktuelnog viceprvaka Evrope, Simone Inzagi, poziva na oprez i hvali protivnika, koji ima najmlađu ekipu u istoriji Lige šampiona.

- Svesni smo važnosti ovog meča, ali isto tako znamo da je Salcburg izuzetno kvalitetan. To je tim sa ogromnim potencijalom, imaju dobre pojedince, fizički su jaki i puno trče. Analizirali smo naš prvi okršaj i uvideli smo greške, koje ne bi smele da nam se ponavljaju. Tu, pre svega, mislim na prazne minute i loše otvaranje drugog poluvremena - naglasio je Inzagi.

Kada je reč o ostalim utakmicama, Mančester junajted mora da pobedi u Kopenhagenu, kako bi zadržao šanse za prolaz dalje, dok Bajern ne bi trebao da ima previše problema sa Galatasarajem na "Alijanc areni".

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj i naš golman Marko Dmitrović sa Seviljom ide u goste Arsenalu, Real u Madridu dočekuje Bragu, a Napoli kod kuće igra protiv Union Berlina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija