• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2023

18:14

Srbijo, sve je bilo nenormalno! Srećno ti Evropsko! Piksijeve šok reči posle Bugara će se pamtiti!

Informer

Fudbal

Srbijo, sve je bilo nenormalno! Srećno ti Evropsko! Piksijeve šok reči posle Bugara će se pamtiti!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je večeras u Leskovcu da je plasmanom na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj vratio dug naciji za rezultat na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Na početku pres konferencije selektor Dragan Stojković je izneo prve utiske:

- Uspeh za srpski fudbal, generalno. Uspeli smo ono u šta smo verovali, ovi igrači su heroji. Ovo je prvi put da Srabija kao samostalna sdržava će biti na smotri najboljih reprezentacija u evropi. Doneli smo radost veriovali do kraja da možemo da uspemo i uspeli. Ovo idse kao poklon Srbiji, čija će se trobojka zavijoriti u Nemačkoj.

Piksi je prokomentarisao i novinarsko pitanje da li je moglo bez tenzija?

- Ne može bez tenzija morate malo da drhtite. Rekao sam juče da utakmica neće biti laka za igranje i gledanje. Videli četiri gola, dosta lepih akcija, poluvreme u kojem su dominirali. Onda se desila jedna greška, pa druga greška, pa smo pokazali mentalitet da se ne predajemo. Drugi naš gol i izjednačenje je značilo da ćemo se kvalifikovati. Momcima čestitam, grupa imala ozbiljan šok posle Škota. Uspeli da odemo na Mundijal, bili prvi u Ligi nacija, Njima idu čestitke. A ja našoj Srbiji vraćam dug za Katar.

Foto: Starsportphoto

 

 

O razmišljanju u trenucima negativnog rezultata selektor je rekao: 

- Ja sam tu da vučem poteze, ovo je bila taktička utakmica., Igrate protiv rivala koji je rasterećen, a vama teško da se nosite sa svim. Ponavljam, pokazali smo karakter, povukao poteze sa klupe. Nije bilo panike ni kod 2:1 igračima uvelk ponavljam bude li došlo do nečega što nam ne igde u prilog moramo da idemo do kraja.

Jedno od pitanja je bilo da li je razmišljao o Kataru koje su to greške, a hteo bi da ispravi na EURO

- Čovek se uči dok je živ. Posle toga čekate šansu za rehabilitacijom. Čekate šansu da se vratite. Uspeli smo u tome. Neka vrsta rehabilitacije, rekao sam da možemo želimo i da ćemo otići na EURO. To obećanje sam ispunio. Veliki uspeh za srpski fudbal i one koji na vole. I za druge... To je i njihov uspeh. Srbija treba da bude ponosna. Ovi igrači su napravili rezultat koji će se pamtiti. Igrači su heroji zato što su ispisali istoriju. Upravo zato što sveoje ime stavljaš u istoriju, cena ne postoji.

O tome zašto uvek plaćamo skupo svoje greške:

- Ponavljam da kada igrate utakmicu najvažnije da eventualne greške dovedete na minimum. I mi postižemo golove na konto greške protivnika. Desilo se nšta se desilo a najvažnija je reakcija, jer Srbija nije htela da dozvoili da izgubi ovakvu utakmicu. Igrači su bili pribrani nije bilo panike, verovali su da mogu da daju gol. Radićemo na korigovanju tih stvari. Fudbal je živa igra. Ova utakmica se igrala na rezultat. bez umiranja u lepoti. Taktička utakmica.

Počeli kvalifikacije sa dve pobede bez primljenog gola. Evo šta Piksi kaže na kraju ciklusa, kako je Srbija bila ubedljivija u prvom ciklusu.

Foto: Tanjug

 

 

- U fudbalu ništa nije lako, morate da se držte plana i cilja, tog puta. Protivnici vas gledaju, analiziraju. Protiv Srbije svi daju više od 100 odsto što znači da je Srbija postala dobar protivnik za sve. Bitno je kako grupa i svlačionica funkcionišu, za ove tri godine nikad nisam imao problem sa komunikacijom. Semafor je bitan i važan. Kako dolaziš do rezultat, to je važno. Najvažnije da smo uspeli u cilju koji smo zacrtali. Defanziva nije bila dobra, kažu ljudi, a danas su deva štopera dala dva gola. 

Igrači idu u istoriju, ali i vi, dva prvenstva zaredom

- Uvek postoji satisfakcija za posao koji radite da ga dobro radite i da verujete u svoje ideje. Niti sam čovek koji hvali samog sebe, niti se kitim tuđim perjem. Jeste možda juče biulo hladno u Leskovcu, ali je najvažnije da je topl,o oko srca. Meni je to najvažnije. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

U ugovoru, još jedanput:

- Ne znam šta bih još rekao. Piše u ugovoru da nastavljam do kraja EP...

Da li već razmišlja o taktici za EP:

- Rano je da pričamo o taktici za EP. Predstoji duboka analiza i da vidimo šta je to gde bi mogli da budemo bolji. Svi pametni ljudi uče iz grešaka, tako i mi moramo da učimo iz grešaka. Tako i mi pokazujemo da će srpska trobojka da se vijori u Nemačkoj.

Piksi o Leskovcu:

- Mene lepe uspomene vezuju za Leskovac. Bio sam nogo srećan, i tu radost delim sa svioma. Istorisjski uspeh za Srbiju, kovali smo taktiuku za egzekuciju u nišu, a egzekuciju u Leskovcu. pa kud ćeš lepše. Hvala ljudima u Nišu, i ovde u Leskovcu koji su se potrudili za doček i podršku kakvu naša reprezentacija treba da ima, a jug je uvek u mojoj duši i to se nikad neće promeniti. I drago mi je što je ispisana još jedna lepa stranica našeg fudbala u Leskovcu. Nadam se da nije poslednji put. 

O šeširima u žrebu, Izgleda da smo pali u četvrti šešir. Može li Srbija da se vrati ono što je igrala do Katara

- Trudićemo se. Bili smo pred velikim šokom pre Svetskog prvenstva. Teško mi pada kad igrači trpe oštre reči i kritike, nije bilo lako podići se posle toga svega, ali smo uradili ono što se pamti da Srbija ide na Evropsko prvenstvo. Igrati pred praznim stadionom sa Mađarima, a imate i one koji ne vole naš uspeh, a koji nikad u fudbalu nisu radili, čak i vređaju. Moje srce je puno što sam Srbiji dao plasman na EP, što se mene tiče od sutra više ne moram da budem selektor uradio sam nešto što će se pamtitiu. Šeširi, sad manje bitno. Važmno da igrači budu spremni, zdravi, u martu dve prijateljske da iskoristimo za korekcije i sistem i postavke, ali o tom potom. Lepo sam vam posle Crne Gore rekao da rezervišete hotele po Nemačkoj. Raduj se Srbijo, zaslužila si plasman u Nemačku. zahvaljujem se i svom stručnom štabu. Ponavljam plasman ide na poklon naciji i državi Srbiji.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Na kraju o deci koja su ostala bez karata za utakmicu...

- Meni je žao zbog toga, ali znate da su momenti neki bili nenormalni. Sve je od početka kvalifikacija bilo nenormalno. Žao mi je zbog dece, više od 90 odsto publike deca i da će svi kući da odnesu neke prelepe urtiske i da će ovo pamtiti, a da ćemo sledeći put biti mnogo organizovaniji i bolji u tom segmerntu. Večeras super atmosfera.

Selektor je zaključio konferenciju rečima:

- Srećno nam Evropsko, Srbijo raduj se!  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija