• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

04.12.2023

15:35

Mijatović za Informer: Piksi nije  euforičan, ali to je dobro

profimedia

Fudbal

Mijatović za Informer: Piksi nije euforičan, ali to je dobro

Podeli vest

Moj prijatelj, a selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi nije euforičan pred Evropsko prvenstvo i to je dobro, poručuje za Informer Predrag Mijatović.

Foto:  

"Orlovi" će na predstojećem kontinentalnom takmičenju, koje će biti održano u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, biti u grupi E sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Mijatović je zajedno sa Piksijem bio u Hamburgu na žrebanju grupa i mogao je da proceni selektorovu rekaciju. Prema njegovim rečima, Stojković nije bio euforičan, što i nije tako loše. 

Foto: Starsportphoto

 


 - Nije Piksi imao neke posebne želje pre žreba. On je realan čovek. Onako, bez euforije je prihvatio rivale. Zna i on da grupa nije presudna. Važno je da mu igrači budu zdravi, da on napravi dobru komplaktnu celinu, u šta ne sumnjam da hoće, a onda je sve moguće - kaže Mijatović.
Bivši golgeter smatra grupu komplikovanom, ali veruje da "orlovi" sa svima mogu da igraju. 


- Engleska je tu apsolutni favorit, ima pakleno dobre igrače. Ona je favorit i za osvajanje Evropskog prvenstva. Danska i Slovenija su nezgodne. Nisu atraktivne, ali mogu da budu jako nezgodne. To smo videli u skorijoj prošlosti i na prijateljskom meču sa Danskom, koliko je bila superiorna u odnosu na Srbiju. Naravno, treba uzeti sa rezervom taj odnos snaga, jer je bio prijateljski meč. Recimo da je grupa baš komplikovana, ali sa svima možemo da igramo - smatra nekadašnji fudbaler.  

Čeferin voli da se

šali na račun Srbije

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin poručio je da se Slovenija ne plaši nikog iz grupe, uključujući i Srbe, a Mijatović ističe da čeferin voli da se šali. 
- Čeferin je moj veliki prijatelj, odličan fudbalski radnik i kvalitetan čovek. Voli da se šali, a mi koji ga znamo na pravi način razumemo te šale. On je Slovenac, bio je predsednik Fudbalskog saveza Slovenije i navijaće naravno za Sloveniju - rekao je Mijatović.


Poslednji put kada je Srbija, odnosno tada Jugoslavija, igrala na Evropskom prvenstvu, Mijatović je igrao i igrali su protiv Slovenije. Ostala je upamćena ta utakmica po tome što je Srbija gubila 3:0, da bi do kraja izjednačila (3:3). Mijatović ističe da su tu mogli da se detektuju mnogi problemi našeg mentaliteta. 
- Sećam se odlično utakmice sa Slovenijom i baš na tom primeru se vide naši problemi. Pomislili smo da smo nešto mnogo bolji od njih, što možda i jesmo bili gledajući pojedinačni kvalitet igrača. Međutim, iznenadili su nas organizovanošću i dok smo došli sebi, vodili su 3:0. Do kraja smo se uozbiljili i uspeli da izvučemo bod. Ali smo shvatili koliko je važno ne potcenjivati protivnike - ističe Mijatović.
Kad se podvuče crta, velikim uspehom smatra što se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo i ističe da to stalno treba potencirati.

Foto: Starsportphoto

Mijatović iz igračkih dana

- Bio sam na žrebu, gde sam se najviše družio sa delegacijom Srbije, ali uvek mi je zadovoljstvo videti sve prijatelje iz UEFA, sav taj krem fudbala koji se tamo okupio, fudbalski lobi... Ipak, najviše vremena sam proveo sa mojim prijateljem Piksijem i sa ostalim čelnicima iz Fudbalskog savez Srbije. Kroz priču smo došli do zaključka koliko je zapravo važno što je Srbija konačno na Evropskom prvenstvu i to stalno treba potencirati i nikako ne smemo zaboraviti da je to veliki uspeh - zaključio je Mijatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17