• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V. T.

06.12.2023

08:00

Selektor "zmajčeka" za Informer! Kek: Hajde da Srbija i Slovenija prođu dalje

EPA Images

Fudbal

Selektor "zmajčeka" za Informer! Kek: Hajde da Srbija i Slovenija prođu dalje

Podeli vest

Biće veliki izazov da prođemo grupu i vi i mi, ali hajde da probamo, kaže selektor Slovenije

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek je u intervjuu za Informer rekao da će biti pravi izazov proći grupnu fazu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali da njegova i naša selekcija trebaju da pokušaju. Voljom žreba u Hamburgu "zmajčeki" i "orlovi" završili su u C grupi zajedno sa Danskom i Engleskom. 

Ostvarenje Kekove želje podrazumevalo bi da skandinavska selekcija bude poslednja u grupi, a možda bi i "Gordi Albion" u tom slučaju završio takmičenje. Naime, plasman u osminu finala obezbediće po dva tima iz svake grupe, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih timova.
Kek je za Informer govorio o grupi, odnosu sa selektor Srbije Draganom Stojkovićem, ali prisetio se i legendarnog meča odigranog 2000. godine na EP u Belgiji i Holandiji.

Foto: EPA Images

Fudbaleri Slovenije

Imate li razloga za zadovoljstvo posle žreba?
- Ne znam zašto ne bih bio zadovoljan? Generalno, žreb možete samo da ispratite, da sačekate rezultat. Nije to utakmica, pa da možete nešto da promenite i da utičete na ishod. Moglo je da bude gore, moglo je da bude bolje, ali sva ta priča o šeširima, o autsajderima i favoritima, sve je to na papiru. Mi nismo favoriti u grupi, ali ne smatramo se ni autsajderima. Biće dobro ukoliko nas drugi tako vide i ako nas potcene, lično bih voleo da se to dogodi.
Koliko poznajete rivale?
- Protivnici u grupi biće timovi s kojima smo igrali relativno skoro. S Dancima smo igrali poslednji put pre nekoliko dana, bili smo u istoj kvalifikacionoj grupi za EP. Srbija nam je bila protivnik u Ligi nacija u prethodnom ciklusu. Nadigrala nas je u Beogradu, čak ponizila, ali u Ljubljani smo odigrali mnogo bolje. Protiv Engleza smo igrali u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. Znamo o kome se radi i na nama je da probamo što bolje da se organizujemo, spremimo i da odigramo što bolje prvenstvo.

Foto: Starsportphoto

Fudbalska reprezentacija Srbije

Ako su Englezi favoriti, znači li to da će preostale tri ekipe da se bore za još jedno mesto u osmini finala?
- Nisu samo Englezi favoriti. Tu je Danska, a i Srbija ima ogroman potencijal. Video sam da je kod vas bilo nekog nezadovoljstva i kritika posle kvalifikacija. Odigrali ste dobro kvalifikacije za Katar, pa Ligu nacija, pa normalno je da dođe period od nekoliko slabijih mečeva. Najvažnije je, evo, da se Srbija posle dugo vremena kvalifikovala za EURO. Hajde da nam Danska i Engleska budu izazovi, hajde da probamo da prođemo i vi i mi. Sve je to dokazivanje, pričao sam s Piksijem i slično razmišljamo.
Poznajete li dobro Piksija?
- Ma znamo se već dugo, često su nam se putevi ukrštali. Razmenili smo mišljenja, utiske, kratko popričali... Uz dužno poštovanje svima, ali gledaćemo samo sebe i probaćemo da prikažemo svoje najbolje izdanje. Privilegija je što ćemo biti u društvu 24 najbolje selekcije Evrope, ali nećemo doći turistički u Nemačku, neće se tu završiti naše ambicije, a verujem da je isti slučaj i sa Srbijom.

Dobro pamtim 3:3 protiv Jugoslavije

Sećate li se utakmice Slovenije i tadašnje Jugoslavije odigrane u gradu Šarlroa 2000. na EP, koja je završena rezultatom 3:3? I dan-danas se smatra jednom od najboljih utakmica u istoriji evropskih prvenstava. Možemo li nešto slično da očekujemo u Minhenu?
- Pamtim tu utakmicu, sećam je se dobro kao navijač, jer sam te godine tek počeo trenersku karijeru. Bio je to spektakl i neka se ponovi nešto slično, ali da ovog puta ne ispustimo prednost. To je bilo poslednji put da smo na EP igrali i mi i vi. Kad se posle toliko vremena kvalifikuješ, onda to treba da poštuješ.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija