• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

16:08

Ušli u 4. deceniju, a pucaju od snage! Ova dva fudbalera Srbije su u top 10 po minutaži!

Starsportphoto

Fudbal

Ušli u 4. deceniju, a pucaju od snage! Ova dva fudbalera Srbije su u top 10 po minutaži!

Podeli vest

Ovim momcima godine ništa ne mogu!

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je listu od deset fudbalera sa najvećom minutažom u 2023. godini, a na njoj se nalaze dvojica fudbalera Srbije koji su već zagazili u četvrtu deceniju života!

Kako je naveo CIES, poznat po vrlo preciznim podacima, na listi od deset igrača koji su najviše proveli na terenu nalaze se ofanzivni vezista Fenerbahčea Dušan Tadić (35) i defanzivni vezista Sevilje Nemanja Gudelj (32).

Foto: Starsportphoto

 

 

Tadić je na petom mestu po minutaži, pošto je u aktuelnoj kalendarskoj godini odigrao čak 62 utakmice i proveo je 5.050 minuta na terenu. Sa druge strane, Gudelj je na desetoj poziciji, pošto je na 58 mečeva na terenu proveo 4.977 minuta. U prevodu, njih dvojica godine ništa ne mogu, pošto je Dušan 20. novembra napunio 35 godina, a Gudelj četiri dana ranije proslavio 32. rođendan.

Što se tiče ostalih, ovako stvari stoje.

Foto: Starsportphoto

 

 

Najveću minutažu ima vezista Mančester junajteda Bruno Fernandeš, koji je odigrao 66 mečeva i na terenu bio 5.748 minuta. Sledi David Hancko iz Fejenorda (58 utakmica, 5.248 minuta), a onda Antonio Ridiger iz Real Madrida (63 utakmice, 5.223 minuta). Na petom mestu je Patrik Berg iz Bodo glimta (58 utakmica, 5,141 minuta), a na šestom Manuel Akanđi iz Mančester sitija (61 utakmica, 5.049 minuta). Sledi Artur Vermeren iz Antverpena (57 utakmica, 5.015 minuta), osmi je Federiko Valverde iz Reala (63 utakmice, 5.002 minuta), a deveti je Vilijam Pačo iz Ajntrahta (56 utakmica, 4.981 minuta).

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"
Društvo

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"

Devojčica (17) iz Novog Sada juče je spasila ženu kojoj je pozlilo na ulici i koja je bila bez svesti nekoliko minuta. Majka tinejdžerke s ponosom je objavila čitavu situaciju u jednoj Fejsbuk grupi i navela da je devojčica učenica srednje medicinske škole u ovom gradu. Tvrdi i da je ona jedina od svih prisutnih prišla starijoj ženi kojoj je pomoć bila potrebna.

21.05.2024

10:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija