• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

23:02

Epski rasplet u grupi smrti - PSŽ je miljenik sreće, Čukvueze zavio Njukasl u crno!

Tanjug/AP

Fudbal

Epski rasplet u grupi smrti - PSŽ je miljenik sreće, Čukvueze zavio Njukasl u crno!

Podeli vest

Dortmund i Pariz Sen Žermen nastavljaju svoj put u Ligi šampiona.

Grupa smrti uspela je da opravda očekivanja, a nakon šest paklenih kola u nokaut fazu Lige šampiona idu Borusija Dortmund i Pariz Sen Žermen. Njukasl koji je ostavio izvrstan utisak ostaje bez evropskog proleća, dok će mestom u Ligi Evrope morati da se zadovolji Milan. 

Prethodno kolo grupne faze obeležila je sporna odluka Simona Marčinjaka koji je u 98. minutu svirao penal Pariz Sen Žermenu protiv Njukasla. Mrežu rivala pogodio je Kilijan Mbape i sačuvao "svecima" šansu da se nađu u nokaut fazi. Ispostaviće se, bio je to ključan momenat u raspletu grupe E... Šteta! 

Ruku na srce, imale su "svrake" šansu da pred svojim navijačima večeras pobedom obezbede šesnaestinu finala elitnog takmičenja, ali nisu uspeli da savladaju Milan. Sa druge strane, i "rosoneri" su imali isti imperativ, ali im je bilo potrebno i da Pariz Sen Žermen bude poražen u Dortmundu. To se nije dogodilo, ali, uteha sastavu Stefana Piolija može da bude plasman u Ligu Evrope - 1:2 (1:0). 

Foto: Starsportphoto

 

Pobeda Milana i remi na "Vestfalenu" u narednu fazu Lige šampiona vodi francuskog velikana iako je četa Luisa Enrikea osvojila svega osam bodova...

Njukasl je poveo u ranoj fazi utakmice preko Žoelintona. Imale su "svrake" mnogo šansi da već do poluvremena reše pitanje pobednika, ali je među stativama briljirao Majk Menjon. 

Kazna za to stigla je u 59. minutu kada je nakon rikošeta u kaznenom prostoru mrežu Njukasla pogodio Kristian Pulišić. Do kraja meča, "svrake" su imale mnogo sreće sve do 84. minuta kada je Samuel Čukvueze iskoristio asistenciju Luke Jovića i matirao Marćina Dubravku. Prethodno je stativu pogodio Rafael Leao.  

Foto: Tanjug/AP

 

Zapadnije, konkretno u Dortmundu, Pariz Sen Žermenu je savršeno odgovarao rasplet situacije u Njukaslu. Dovoljno je bilo da Parižani izbegnu poraz protiv Borusije, to su i uspeli - 1:1. 

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a prvi udarac zadao je domaćin preko Karima Adejemija. Ipak, kratko je trajala radnost "milionera" budući da je ekspresno uzvratio Vair Emri. 

Svoje mesto u nokaut fazi Lige šampiona obezbedio je i Porto koji je na "Dragau" bio bolji od Šahtjora - 5:3. "Zmajevi" su nošeni sjajnim Galenom uradili sve što je bilo u njihovoj moći, a to se ispostavilo kao dovoljno za prolazak dalje. 

Foto: Tanjug/AP

 

Brazilac je već na startu utakmice najavio svoje veče budući da je u devetom minutu nakon asistencije Evanilsona matirao Rižnika i doneo vođstvo Portu. Ipak, uzvratili su Ukrajinci preko Sikana, ali je radost gostiju kratko trajala pre nego što je Galeno u finišu prvog poluvremena vratio rezultatsku klackalicu na stranu svog tima. 

Šahtjor će morati da se zadovolji Ligom Evrope budući da je od ranije bilo poznato da je mesto u nokaut fazi obezbedila Barselona koja je danas doživela poraz na gostovanju Antverpu - 3:2 (2:1)

Prvo mesto u grupi E obezbedio je Atletiko Madrid pobedom nad Laciom na stadionu "Vanda Metropolitana" - 2:0. Četa Čola Simeonea je povela u ranoj fazi meča preko Antoana Grizmana koji je sa ivice kaznenog prostora matirao Provedela i olakšao posao svom timu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na startu drugog poluvremena Samjuel Lino duplirao je prednost svog sastava i pitanje pobednika bilo je rešeno. U drugom meču grupe Seltik je nadigrao Fajenord na svom terenu sa 2:1, ali u Ligu Evrope se sele Holanđani. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija