• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

15:31

Poslušao Mitrovića, sada čeka Piksija! Luković blista nakon višemilionskog transfera!

Starsportphoto

Fudbal

Poslušao Mitrovića, sada čeka Piksija! Luković blista nakon višemilionskog transfera!

Podeli vest

Supertalentovani srpski fudbaler Miloš Luković (18) predstavljen je pre dva dana kao novi igrač francuskog Rasinga iz Strazbura, a napadač kojem fudbalski znalci predviđaju blistavu karijeru za Informer kaže da ne sumnja da je napravio najbolji potez odlaskom u Ligu 1.

Francuzi su oduševljeni što su uspeli da dogovore transfer sjajnog ofanzivca, koji je jesenas postigao deset golova u Superligi Srbije, predvodivši "traktoriste" sa kapitenskom trakom oko ruke.

Kada je sa bratom i saigračem Lukom Lukovićem početkom sezone posetio redakciju Informera, skromni tinejdžer obećao je da će prvu izjavu po odlasku u inostranstvo dati upravo našoj redakciji. Rečeno - učinjeno, a mladi biser sprskog fudbala čvrsto stoji na zemlji i nakon što je klub iz Strazbura izdvojio više od 5.000.000 evra za njegov potpis.

- U fudbalu na visokom nivou morate biti profesionalni i gledati sta je najbolja prilika za vas. Presrećan sam svojim izborom i činjenicom da ću u budućnosti nositi dres ovako velikog kluba - kao iz topa poručio je Miloš Luković za naš portal.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Nije se mnogo dvoumio mladi reprezentativac Srbije kada je stigla ponuda.

- Fracuska liga je sjajna i smatram da je odlična za igrače poput mene. Nemam ni najmanju sumnju da je Strazbur odličan izbor, posebno jer daje mnogo prostora mladim fudbalerima.

 

 

Foto: Masha Bandjur

Braća Lukovići

 

Ne krije ubojiti golgeter čiji savet mu je pomogao da prelomi.

- Savetovao sam se sa mojim agentom i sa Stefanom Mitrovicem, koji mi je rekao sve najbolje o klubu. On je proveo tamo tri sjajne godine, zna kako sve funkcioniše i njegove reči su mi mnogo značiče. Uveren sam da sam doneo najbolju moguću odluku. 

 

 

 

Nedavno je postao punoletan, ali mlađani Luković budan sanja i nada se da će dobrim partijama uskoro zavrediti poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- To je svakom dečaku u Srbiji koji je ikad zaigrao fudbal san, naravno da je i moj. Dres nacionalnog tima je najveća moguća čast i iskreno se nadam da ću biti u prilici da zaigram za svoju zemlju i u A timu.

Foto: Starsportphoto©

Braća Lukovići

 

Talenat kao što je Lukovićev se ne viđa često na ovim prostorima, posebno jer se radi o momku koji je dao ukupno 42 gola i upisao šest asistencija u seniorskom fudbalu, a samo ove sezone je na 19 mečeva bio precizan 10 puta. Ipak, tvrdi da nije sebi postavljao ciljeve kada su golovi u novom klubu u pitanju.

- Nisam postavao sebi ciljeve jer ne voliim to da radim. Najveća želja mi je da ostanem zdrav i da marljivo radim, a golovi i rezultati će doći kao nagrada, uveren sam u to. Svaki dan naporno treniram i koncentrisan sam maksimalno da bih bio spreman za sve izazove. 

 

 

Otkrio je nedavno Miloš na Informer televiziji da mu je srcu bliža Crvena zvezda nego Partizan, a sada tvrdi da ne žali što nije zaigrao za neki od dva naša najveća kluba.

- Nemam žal za time, prve fudbalske korake naučio sam u IMT-u, tu sam stasao i zaigrao na velikoj sceni. Mislim da su moje igre u Srbiji bile više nego konkretne.

 

 

Lukovićev potpis postao je najvredniji u poslednjih 18 godina u Srbiji, ako se obračuna novac dobijen iz inostranstva, a da ne ide na račun večitih rivala.

 

 

 

 

Davne 2006. godine je OFK Beograd prodao tada talentovanog Slobodana Rajkovića Čelsiju za 5.200.000 evra, u međuvremenu je  Petar Ratkov iz TSC- aotišao uz Salcburg za 5.000.000 evra TSC-a. IMT će dobiti oko 5.300.000 evra i tako nadmašiti sve ostale. Nije osećao pritisak Luković ni kada su se evropski klubovi "tukli" za njegov potpis, ne oseća ga ni sada.

- Pritisak je sastavni deo fudbala, uživam u momentu, verujem u sebe i sa nesrtpljenjem čekam  izazove u klubu za koji su sa uspehom igrali moji zemljaci Danijel Ljuboja, Milovan Sikimić i Stefan Mitrović - zaključio je Miloš Luković. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Njima nisu trebali Zvezda i Partizan! Oni su napravili vrhunske karijere bez večitih!
Fudbal

Njima nisu trebali Zvezda i Partizan! Oni su napravili vrhunske karijere bez večitih!

Evropa bruji o Milošu Lukoviću (18), tinejedžeru koji je naterao francuski Strazbur da za njega izdvoji oko 6.000.000 evra i popuni kasu beogradskog IMT-a novcem na kojem bi pozavideli čak i Crvena zvezda i Partizan. Fudbalski stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru, a momak kojeg nazivaju naslednikom Aleksandra Mitrovića spada u red onih koji nikada nisu kročili u Humsku ili Ljutice Bogdana, a napravili su bum.

14.01.2024

15:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija