• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

17:04

Prolećni deo sezone tek počeo, a već se traži smena! Opet žalba na suđenje

Starsportphoto

Fudbal

Prolećni deo sezone tek počeo, a već se traži smena! Opet žalba na suđenje

Podeli vest

Novi Pazar se žali na suđenje posle remija sa Železničarom u Pančevu (2:2).

Čelnici plavo-belih objavili su saopštenje za javnost u kojem traže smenu predsednika sudijske komisije FSS, Dejana Santrača.

Oni smatraju da je došlo do sukoba interesa, jer je na duelu 20. kola Superlige pravdu delio njegov prijatelj Ivan Stamenković. 

"Upravni odbor FK Novi Pazar traži hitnu smenu Dejana Santrača, predsednika sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija na utakmicama Superlige, a naročito onih koje igra Novi Pazar. Sve je kulminiralo na utakmici u Pančevu, protiv neformalno Santračevog kluba Železničara, koju je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković. Cela fudbalska javnost je znala, od trenutka kada je delegiran ovaj arbitar, da je jedini zadatak bio da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova", navodi se u saopštenju kluba kraj Jošanice.

Foto: Starsportphoto

Ivan Stamenković

Novopazarci naglašavaju da je cela utakmica vođena tako da se gosti oštete.

"Očigledan kazneni udarac Stamenković nije dosudio za Novi Pazar, već je to uradio tek na intervenciju iz VAR sobe i to teška srca. Novi Pazar je oštećen za još jedan jedanaesterac zbog igranja rukom, koji nije dosuđen. Skoro cela utakmica je bila na granici incidenta, samo zbog njegovog neznanja i navijačke pristrasnosti. Nema dileme da je on poslat po zadatku Dejana Santrača, za koga cela javnost zna da stoji iza Železničara", dodaje se u saopštenju.

Foto: Starsportphoto

Dejan Santrač

Plavo-beli tvrde da neće stati samo na javnom obraćanju, već da spremaju i konkretne mere.

"Novi Pazar će kompletan snimak sa svim situacijama poslati u UEFA, od koje će tražiti hitnu reakciju, jer ne očekujemo bilo kakvu reakciju od FSS. Ovo što smo doživeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja. Jasno je da imamo jedno potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna ko koji put, u kome se sve već zna na samom početku - i ko je prvak i ko igra Evropu i ko ispada, a nama ostalima ostaje da igramo ligu bez briga", zaključuje se u saopštenju Novopazaraca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija