• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

21.02.2024

20:10

Kraj! Porto golčinom šokirao Arsenal u poslednjim sekundama, remi Napolija i Barselone (FOTO/VIDEO)

epa

Fudbal

Kraj! Porto golčinom šokirao Arsenal u poslednjim sekundama, remi Napolija i Barselone (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Napolija i Barselone odigrali su 1:1 (0:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je u istom terminu Porto na svom terenu savladao favorizovani Arsenal sa 1:0 (0:0).

Barselona je u Napulju došla u vođstvo sredinom drugog poluvremena pogotkom Roberta Levandovskog, a izjednačio je Viktor Osimen.

Sa druge strane, Porto je do pobede nad Arsenalom stigao golom sjajnog Galena u četvrto minutu nadoknade, kada je fantastičnim udarcem savladao golmana Arsenala Raju.

Pre ovoga, odigrano je šest utakmica nokaut faze najjačeg takmičenja u Evropi, a večeras su na programu preostale dve, nakon kojih će biti jasno ko je bliži plasmanu u četvrtfinale.

 

NAPOLI - BARSELONA 1:1 (0:0) (KRAJ)

Napulj

Stadion "Dijego Armando Maradona"

Strelci: Osimen 75 - Levandovski 61

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Žuti kartoni: De Jong, Injigo Martinez (Barselona)

NAPOLI (4-3-3): Meret - Olivera, Žesus, Rahmani, Di Lorenco - Kajuste (od 68. Traore), Lobotka, Angisa - Kvarackelija (od 68. Lindstram), Politano (od 76. Raspadori), Osimen (od 76. Simeone).

Trener: Frančesko Kalcona

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Kanselo, Martinez, Arauho, Kunde - Gundogan, Kristensen (od 86. Romeu), de Jong - Pedri (od 86. Žoao Feliks), Jamal (od 80. Rafinja), Levandovski.

Trener: Ćavi Ernandez

 

 

PORTO - ARSENAL 1:0 (0:0) (KRAJ)

Porto

Stadion "Dragao"

Strelac: Galeno u 90+4. minutu za Porto

Sudija: Serdar Gozbujuk (Holandija)

Žuti kartoni: Rajs, Kivior, Haverc (Arsenal), Konseisao (Porto)

PORTO (4-2-3-1): Kosta - Vendel, Pepe, Otavio, Žoao Mario - Varela, Niko (od 81. Haime) - Galeno, Pepe, Konseisao - Evanilson.

Trener: Serđo Konseisao

ARSENAL: (4-3-3): Raja - Kivior, Gabrijel, Saliba, Vajt - Trosar, (od 74. Žoržinjo) Rajs, Edegard - Martineli, Saka, Haverc.

Trener: Mikel Arteta

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+4. (Porto) - KAKVA GOLČINA GALENA! PORTO DOLAZI DO VOĐSTVA PROTIV ARSENALA U POSLEDNJIM SEKUNDAMA MEČA!

 

 

Fudbaler koji se u prvom poluvremenu obrukao, sada je iz daleko teže pozicije doneo vođstvo i verovatno trijumf Portu! Sudija je svirao kraj, veliku prednost ima Porto pred revanš.

90+4. minut (Napulj) - Ogromna šansa za Gundogana, malo pored gola završio je njegov pokušaj. Upravo je završena utakmica u Napulju, 1:1. Barselona je povela golom Levandovskog, izjednačio je Osimen!

90. minut (Napulj) - Četiri minuta nadoknade na "Maradoni".

89. minut (Napulj) - Iako je 6:1 u korist Barselone u šutevima u okvir gola, u ovim momentima Napoli je bliži pobedi. Simeone je pokušao iz daljine, ali i ovo je prošlo van okvira gola. Totalna panika u redovima Katalonaca.

87. minut (Porto) - Sve manje nade da ćemo u Portu videti pogodak. Izgleda da i domaćinu i Arsenalu odgovara ovaj rezultat.

85. minut (Napulj) - Au, kakva šansa za Anguisu! Probao je glavom nakon prekida reprezentativac Kameruna, lopta je prohujala pored stative. Velika panika u redovima Barselone, Napoli bi morao ovo da iskoristi i da ih kazni.

81. minut (Napulj) - Znatno bolja igra šampiona Italije u drugom delu meča. Sada je Lindstram pokušao, ali izbacio je Arauho u korner.

76. minut (Napulj) - Osimen je gol proslavio tako što je izašao van granica terena, i zanimljivo, nije se vraćao u igru. Trener Napolija izvršio je izmenu i umesto njega na teren je poslao Đovanija Simeonea.

 

 

75. minut (Napulj) - IZJEDNAČIO NAPOLI, OSIMEN POGAĐA! Odlično se zagradio nigerijski napadač i uspeo da zatrese mrežu Ter Štegena. VAR je proveravao pogodak zbog duela sa Injigom Martinezom i potvdio da Osimen nije napravio faul! Napoli mnogo bolji u drugom delu meča!

64. minut (Porto) - Dobra šansa za Porto, Evanilson je probao, ali izblokiran je i biće korner za ekipu Serđa Konseisaa.

60. minut (Napulj) - VODI BARSELONA, MAJSTORIJA LEVANDOVSKOG!

Odlično je Poljak reagovao na asistenciju Pedrija i savladao je Mereta. Napokon je kapitulirao golman Napolitanaca. Jako, jako bitan gol za Katalonce!

 

 

55. minut (Porto) - Veliku šansu za Arsenal propustio je Trosar! Šutirao je preko gola, Arsenal i dalje bez šuta u okvir gola Porta.

Foto: EPA

 

 

49. minut (Napulj) - Ponovo Aleks Meret, golman Napolija, na visini zadatka. Odbranio je udarac Ilkaja Gundogana.

46. minut - Krenuo je drugi deo meča i u Napulju i u Portu, pa da vidimo ko će prvi da zapreti.

 

 

PRVO POLUVREME

45. minut (Porto) - Kraj prvog dela i u Portu. Nije bilo mnogo šansi, ali ogromnu je promašio Venderson Galeno za domaće.

45. minut (Napulj) - Kraj prvog poluvremena. Bolja Barselona, ali generalno siromašan fudbal na "Dijego Armando Maradoni".

39. minut (Napulj) - Evo i Napolija na delu terena koji pripada Barseloni. Kvarackelija je imao polu-šansu, ali je izblokiran i biće korner za domaće.

Foto: EPA

 

 

34. minut (Porto) - Evo promašaja Galena. Neverovatno!

 

 

22. minut (Porto) - Maltene u istom minutu kada je Levandovski promašio veliku šansu u Napolju, isto je uradio Galeno u Portu! Napadač portugalskog tima imao je fantastičnu šansu, prvo je pogodio stativu, a onda promašio iz još bolje pozicije! Prosto je neverovatno šta je propustio. Ostaje 0:0.

22. minut (Napulj) - Najbolja prilika na utakmici! Robert Levandovski pokušao je da savlada Mereta, ali golman Napolija je zaustavio udarac! Izgleda je pitanje trenutka kada će Barselona povesti. Sada je i Gundogan pokušao, Meret čini čuda!

Foto: EPA

 

 

20. minut (Napulj) - Konkretnija je Barselona u Italiji, ali nema još uvek pogodaka.

15. minut (Porto) - Nema šansi na "Dragau", oprezno su ušli u meč i Porto i Arsenal. Jedini detalj vredan pomena je grub start Deklana Rajsa nad Galenom, zbog čega je fudbaler gostiju dobio žuti karton.

9. minut (Napulj) - Velika šansa za Barselonu! Pedri je bio u prilici, ali odbranio se Napoli. Domaći imaju velikih problema na startu meča.

7. minut (Porto) - Arsenal je veliki favorit protiv Porta, na čijoj klupi za rezervne igrače se večeras nalazi srpski reprezentativac Marko Grujić.

4. minut (Napulj) - Prvi opasan napad Barselone, šansu je imao Jamal, ali šutirao je preko gola.

1. minut - Utakmice u Napulju i Portu su upravo počele.

 

 

PRE MEČEVA

20.50 - Napoli je ove sezone već promenio dva trenera. Sezonu je počeo Rudi Garsija, pa dobio otkaz, a nasledio ga je Valter Macari, koji se takođe nije dugo zadržao na klupi. Pre nekoliko dana u klub je stigao Frančesko Kalcona, koji je zbog ponude Napolija napustio klupu reprezentacije Slovačke.

20.40 - Ekipe su na zagrevanju, a izašli su i sastavi, koje možete pogledati u izdvojenom delu iznad.

Foto: EPA

 

 

20.30 - Iz Napolija su poručili da će večerašnji meč biti posvećen legendarnom Dijegu Armandu Maradoni, koji je preminuo 2020. godine.

Čuveni "El Pibe" tokom karijere igrao je za oba kluba, i za Napoli i za Barselonu, pa je na večerašnjem duelu sve u znaku sećanja na njega.

 

 

20.15 - Ovo su dosadašnji rezultati osmine finala Lige šampiona.

 

Lajpcig - Real Madrid 0:1

Kopenhagen - Mančester siti 1:3

Lacio - Bajern 1:0

PSŽ - Real Sosijedad 2:0

Inter - Atletiko Madrid 1:0

PSV - Dortmund 1:1

 

20.10 - Prema procenama kladionica, favoriti za pobede u večerašnjim mečevima su Arsenal i Barselona. Kvota da će "tobdžije" slaviti na stadionu "Dragao" u Portu iznosi 1,67, dok je na domaćina čak 5,70. Remi je 3,90. Podsetimo, tim iz Londona imao je sjajnu uvertiru pred ovaj meč, pošto je u Premijer ligi savladao Barnli sa čak 5:0.

Sa druge strane, bukmejkeri veruju da će znatno interesantnije i neizvesnije biti pod Vezuvom, gde Napolitanci sa trenerom početnikom čekaju aktuelnog prvaka Španije. Kvota da će domaćin slaviti iznosi 2,95, na remi je 3,50, a na pobedi gostiju 2,50.

20.05 - Dobrodošli na blog Informer.rs posvećen večerašnjim utakmicama Lige šampiona, u kojima se sastaju Napoli - Barselona i Porto - Arsenal.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija