• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

03.03.2024

23:00

Napoli slomio Juventus i Vlahovića! Šampionsko slavlje Intera sve bliže!

Tanjug/AP

Fudbal

Napoli slomio Juventus i Vlahovića! Šampionsko slavlje Intera sve bliže!

Podeli vest

Hviča Kvarachelija i Đakomo Raspadori doneli trijumf domaćinu na stadionu "Dijega Armanda Maradone" - 2:1 (1:0).

Šampionsko slavlje u taboru Intera može da počne! Četa Simonea Inzagija igra fantastičan fudbal ove sezone, mnogi kažu najbolji u Evropi, a da stvar po "neroazure" bude bolja, makar u Skundetu, konkurencija radi sve kako bi Inter uskoro i matematički obezbedio titulu. 

Večeras je u velikom derbiju severa i juga, pobedu odneo siromašniji deo. Napoli je na "Maradoni" savladao Juventus, naneo izabranicima Maksa Alegrija novi poraz i potvrdio da je "stara dama" još uvek daleko od ozbiljnije borbe za Skudeto - 2:1 (1:0). 

Katastrofalno igra Napoli ove sezone, ali i u takvom odnosu snaga izabranici Frančeska Kalcone uspeli su da slave pred svojim navijačima. Nakon dugo vremena publuku na "Maradoni" zapalio je Hviča Kvarachelija spektakularnim potezom u prvom poluvremenu koji je najavio pobedu aktuelnog šampiona Italije. 

Reprezentativac Gruzije najbolje se snašao u gužvi unutar Juventusovog kaznenog prostora, gađao dalji ugao i lagano matirao Vojčeka Ščensnog. Ipak, u drugom poluvremenu Federiko Kijeza najavio je dramu pošto je u 81. minutu poravnao rezultat na 1:1. 

Bio je to samo tračak nade za "staru damu" pošto je samo sedam minuta kasnije Napoli dobio "poklon" da iz penala dođe do pobede. Ipak, udarac Viktora Osimena zaustavio je Ščensni, ali je loša reakcija Juventusove odbrane pošto je nakon odbitka prvi do lopte stigao Đakomo Raspadori i zakucao je u praznu mrežu za delirijum na tribinama. 

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović nije bio previše raspoložen za igru. Podno Vezuva napadač Juventusa odigrao je, verovatno, najslabiju partiju u 2024. godini i verovatno ga, kao i uvek, u ponedeljak očekuje more kritika u italijanskoj štampi. Drugi "orao" - Filip Kostić, meč je gledao sa klupe. 

Juventus nakon novog poraza ostaje drugi na tabeli sa 12 bodova manje i utakmicom više od Intera. Napoli sa tri osvojena boda ostaje u trci za plasman u evropska takmičenja, a mesto koje vodi u Ligu šampiona daleko je osam bodova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija