• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

12.03.2024

22:53

Sevalo i grmelo, ali Barsa za dva minuta ugasila napuljski vulkan!

EPA

Fudbal

Sevalo i grmelo, ali Barsa za dva minuta ugasila napuljski vulkan!

Podeli vest

Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su na svom terenu rezultatom 3:1 (2:1) savladali Napoli, a posle 1:1 iz prvog meča u ukupnom skoru su nokautirali Italijane.

 

Meč na "Kamp nouu" bio je spektakularan, poput otvorenog boks meča sa udarcima na sve strane, odnosno šansama, uzbuđenjima i golovima, a visok ritam obe ekipe držale su od prvog do poslednjeg minuta.

 

Naravno da su Katalonci morali da se narade kao u rudniku da bi izvojevali pobedu. Međutim, kad se podvuče crta i kad se pogleda suva statistika, ispostavlja se da su izabranici Ćavija Ernandeza najveći deo posla završili za nepuna dva minuta efektivne igre! Domaćin je poveo u 15. minutu pogotkom Fermina Lopeza na asistenciju Rafinje. Slavlje na tribinama se još nije stišalo, a Žoao Kanselo je raspalio navijače novim pogotkom za 2:0 već u 17. minutu. Asistent je i tad bio Rafinja, koji je saigračima kreirao još nekoliko izuzetnih šansi, ali je zapažen bio i golman gostujućeg tima Aleks Meret.

 

Foto: EPA

Fudbaleri Napolija

 

 


Budući da je aktuelni prvak Španije s lakoćom stizao do golova, ali i do šansi, sve je mirisalo na totalni debakl Napolija. Ubrzo pošto su se gosti konsolidovali usledio je napad koji je pogotkom krunisao Amir Rahmani za 2:1 u 30. minutu i od tad je uspostavljena relativna ravnoteža. I dalje je Barselona bila ta koja je delovala opasnije i sigurnije, ali su napadi Napolija terali navijače "blaugrane" da skaču sa stolica, da im se znoje dlanovi i preskače srce.

 

 

 

Foto: EPA

 

 


Kako to treneri i stručnjaci vole da kažu, ispostavilo se da je taj gol Napolija došao u pravi čas po Barselonu. Ćavijevi izabranici su se "opekli" i odmah otreznili, odnosno postali svesni da uprkos fantastičnom startu ne smeju da se zaleću ka golu italijanskog kluba kao muve bez glave, jer Napoli i te kako ume da odgovori.


Goste je pred meč na čuvenom "Kamp nouu" dodatno motivisao i predsednik kluba Aurelio de Laurentis, koji im je obećao posebnu premiju od deset miliona evra ako eliminišu Barselonu. Da se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, Napoli bi ujedno izborio i učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu za klubove, koje će prvi put biti odigrano u novom formatu. Ovako je na ukupnoj rang listi ostao iza velikog rivala Juventusa, koji će imati tu čast da nastupa na klupskom Mundijalu.

 

Foto: EPA

Trener Barselone Ćavi Ernandez

 


Imao je Napoli 12 šuteva ka golu Barselone, pet puta je lopta išla u okvir, ali ispostavilo se da je samo Rahmanijev šut završio tamo gde su gosti priželjkivali.


Da se ne uđe u završnicu za infarkt pobrinuo se Robert Levandovski u 83. minutu, pošto je na asistenciju Seđija Roberta postavio konačnih 3:1 i odveo Barselonu u četvrtfinale Lige šampiona.


sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija