• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

18.05.2024

15:37

Spajić: Očekivao sam Piksijev poziv, nadam se da idem u Nemačku

Starsportphoto

Fudbal

Spajić: Očekivao sam Piksijev poziv, nadam se da idem u Nemačku

Podeli vest

Očekivao sam da će me selektor staviti na spisak i nadam se da ću otići u Nemačku na Evropsko prvenstvo, poručio je fudbaler Crvene zvezde Uroš Spajić.

Iskusni štoper poslednji put je bio na Piksijevom spisku 2021. godine, a onda se povredio i dugo je bio van stroja. Vratio se lagano treninzima, zatim i na teren, ali je vreme bilo potrebno da se vrati na visok nivo igranja fudbala. Ove sezone je bio odličan u Zvezdi, a baš zbog toga je verovao da će ga selektor Stojković uvrstiti na spisak. 

Foto: Starsportphoto©

Spajić i Saldanja u duelu

- Iskreno, lagao bih kada bi rekao da se nisam uopšte nadao. Poslednji put sam bio na spisku za Portugal, za onu ludu utakmicu u Lisabonu. Kasnije se desila povreda i jako težak period za mene. I kada sam se vratio na teren, mučio sam se da uhvatim pravi ritam. Bilo je tu mnogo uspona i padova. Bio sam svestan da sam daleko od potrebnog nivoa - rekao je Spajić za "Mocart sport". 

On ističe da je Superliga Srbije kvalitetna i da nije slučjno što su se osmorica igrača iz domačih klubova našla u selektorovim planovima. 

- Bio sam ovog proleća u punoj snazi. Igrao sam, hajde da ne ispadnem prepotentan, prilično korektno. Videlo se to i po rezultatima Crvene zvezde. Nisam osećao posledice povrede. Kada je tako uvek se probudi nada da ćeš se vratiti u reprezentaciju. I sada se nadam da ću biti na konačnom spisku. To je ljudski i sportski. Na meni je da odigram dobro još ove dve utakmice, selektoru da odluči. Znači mi mnogo što me je stavio na spisak. Znači i ljudima oko mene. Svi me zovu, čestitaju - istakao je Spajić. 

Foto: Printscreen X

Jovanović i Spajić

Posebno mu je drago zbog golmana Partizana Aleksandra Jovanovića, sa kojim se privatno druži. 

- Ljudi ovde malo potcenjuju našu ligu. Sada da ne ulazim u problematiku. Ja vam tvrdim, sa ovim mojim iskustvom, da ovde ima ozbiljnog kvaliteta. Posebno u timovima koji igraju sada u plej-ofu. Još kada bi se igrao fudbal u boljim uslovima... Drago mi je što je selektor to prepoznao. Drago mi je posebno zbog mog druga Ace Jovanovića. On jeste iz redova večitog rivala, ali je ovu sezonu branio fenomenalno. Sećate se da sam na Areni poručio da mu želim povratak u reprezentaciju - zaključio je Spajić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija