• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.06.2024

19:11

Dizelka radi punom parom! Savić novi trener Železničara!

Starsportphoto

Fudbal

Dizelka radi punom parom! Savić novi trener Železničara!

Podeli vest

Fudbalski stručnjak Marko Savić (39), u narednoj sezoni predvodiće ekipu Železničara iz Pančeva, zvanično je saopštio klub.

Perspektivni strateg koji je prošle jeseni ostvario značajne uspehe sa ekipom Voždovca, sada je preuzeo ulogu kormilara u timu koji je kroz baraž izborio opstanak u Superligi Srbije.

- Pre svega želeo bih da se zahvalim predsedniku i čelnim ljudima kluba na ukazanom poverenju. Ka Železničaru me je privukla fenomenalna infrastruktura, ambiciozna uprava, kao i mogućnost da se selektira mlada ekipa koja će igrati atraktivan fudbal. Takođe, zahvalio bih se klubu što je obezbedio da sa mnom dođe i širok stručni štab, a o imenima novih trenera ćemo za nekoliko dana. Moj cilj je da napravimo pre svega igru koja će publiku privlačiti na naš stadion. Dok sam ga vodio, Voždovac je bio najmlađa ekipa u Evropi, volim mlade igrače, ali ne delim ih na mlade ili stare. Svakako ćemo dovesti određen broj mladih momaka, kako bi se oni razvijali i kako bi se razvijao ceo klub. Očekuje nas mnogo posla, ali verujem da ćemo napraviti dobru selekciju igrača koji mogu da iznesu ambicije kluba - istakao je novopočeni trener "Dizelke".

 

 

Prvi čovek kluba, Zoran Naunković, poručio je kako bi voleo da Savić primeni metode koje su dale rezultat u njegovom prošlom klubu.

- Upravni odbor kluba je odlučio da poverenje ukaže mladom i ambicioznom stručnjaku Marku Saviću. Način na koji je igrala ekipa koju je vodio u prošloj sezoni, jeste model kako bismo i mi želeli da izgledamo u novom superligaškom prvenstvu. Moj prvi utisak, kao i ljudi iz Upravnog odbora našeg kluba jeste da se radi o jednom od najperspektivnijih trenera u Srbiji. Podsećam, dok je gospodin Savić sedeo na klupi Voždovca, u prvom delu prošle sezone, Voždovac je zauzimao šesto mesto na tabeli sa 28 bodova. Mogu samo da kažem, znajući ambicije naše uprave, da ukoliko ponovi takav rezultat sa Železničarom, sigurno u zimskom prelaznom roku nećemo rasprodati ekipu, već ćemo težiti još boljim rezultatima. Još jednom, novom šefu stručnog štaba želim svu sreću. Prozivka igrača zakazana je za 17. jun u 10 sati, pa ćemo tada predstaviti i detaljan plan priprema i kontrolnih utakmica - istakao je Naunković.

Savić je sa ekipom iz Pančeva potpisao dvogodišnji ugovor, a ovo je njegov prvi mandat nakon što je napustio "Zmajeve", gde je na 21 utakmici ostvario devet pobeda, sedam remija i pet poraza. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija