• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

11.06.2024

06:30

Na današnji dan: Srbija poklekla na startu Mundijala, presudio nam Roben (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Srbija poklekla na startu Mundijala, presudio nam Roben (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan, 11. juna 2006. godine, fudbalska reprezentacija Holandije savladala je selekciju Srbije i Crne Gore rezultatom 1:0, u okviru prvog kola Svetskog prvenstva koje se održalo u Nemačkoj.

"Plavi" su kvalifikacije odradili impresivno. U grupi 7 sa Španijom, Belgijom, BiH, Litvanijom i San Marinom zauzeli su prvo mesto i izborili direktnu vizu za kontinentalni šampionat. 

Ekipu je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio iskusni napadač Savo Milošević, dok je njegov zamenik bio Dejan Stanković. Stub odbrane ispred golmana Dragoslava Jevrića činio je Nemanja Vidić, zajedno sa Goranom Gavrančićem, Mladenom Krstajićem i Ivicom Dragutinovićem. U srcu veznog reda teret su poneli Igor Duljaj, Albert Nađ, Predrag Đorđević, Ivan Ergić, Zvonimir Vukić i Saša Ilić, dok su za ofanzivu bili zaduženi Ognjem Koroman, Mateja Kežman, Nikola Žigić i Danijel Ljuboja.

Foto: Starsportphoto

 

Posle nekoliko godina i loših rezultata naše selekcije, ljubitelji fudbala su ponovo vratili veru u fudbal i svi su se nadali dobrom rezultatu na Mundijalu. Ipak, žreb nam je dodelio "grupu smrti" i pokvario sve planove tadašnjeg selektora Ilije Petkovića.

Morali smo u Nemačkoj da odmerimo snage sa čak dva favorita za trofej - Argentinom i Holandijom, a tu je bila i jaka Obala Slonovače. Premijerni duel bio je 11. juna u Lajpcigu protiv "lala". Na njihovoj klupi sedeo je čuveni Marko van Basten, a u sastavu su imali asove poput Van der Sara, Van Bronhorsta, Snajdera, Kokua, Van Bomela, Robena, Van Persija, Kajta, Van Nistelroja... Odbrana Srbije i Crne Gore kapitulirala je već u 18. minutu, kada je Roben savladao Jevrića i tako nam naneo prvi poraz.

Foto: Starsportphoto

 

Na svu sreću, naša reprezentacija je u nastavku silovito branila svoj kazneni prostor, pa rezultatska razlika nije bila veća. Holanđani su opravdali ulogu favorita i olako savladali Petkovićeve izabranike. 

 

 

Foto: Starsportphoto

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija