• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

25.07.2024

12:10

Utakmica: 29! Pobeda: 1! Kakav blam srpskog fudbala!

Starsportphoto

Fudbal

Utakmica: 29! Pobeda: 1! Kakav blam srpskog fudbala!

Podeli vest

Srpski klubovi počev od sezone 2023/24. beleže katastrofalne rezultate na evropskoj sceni, a u 29 odigranih utakmica imaju samo jednu pobedu.

Rezultati na evropskoj sceni koje je postizala pre svega Crvena zvezda, a potom i Partizan su doveli do toga da Srbija skoči na UEFA listi i ima veći broj klubova u međunarodnim takmičenjima. Prethodna sezona je bila istorijska, pošto se čak pet predstavnika takmičilo u evropskim okvirima. Direktan plasman u Ligu šampiona je obezbedio šampion (Crvena zvezda), dok je u predvorje elitnog takmičenja otišao TSC. Plej-of Lige Evrope je igrao Čukarički, dok su nas u Ligi konferencije predstavljali Partizan i Vojvodina. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Kvalifikacije nisu bile sjajne, samo jedan trijumf u osam odigranih utakmica je bio zaista poražavajuć rezultat, ali su se grupne faze uz crveno-bele domogli TSC i Čukarički. Njima je sam plasman u plej-of za prvo, odnosno drugo takmičenje po rangu garantovalo plasman u Ligu Evrope i Ligu konferencije. Vojvodina je sa druge strane, ućešće završila u LK porazima od Apoela. 


TSC je žreb naveo na Bragu, ali su dva ubedljiva poraza pokazala da je to ipak prejako takmičenje za vicešampiona, te su se preselili u Ligu Evrope. U grupi sa Vest Hemom, Frajburgom i Olimpijakosom, tim iz Bačke Topole je zabeležio pet poraza i jedan remi (protiv Olimpijakosa 2:2).

Foto: Starsportphoto

 

 

Čukarički je upravo od crveno-belih iz Pireja izgubio u dvomeču za LE, pa je svoju sreću pokušao da potraži u Ligi konferencije. Odmerili su snage sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom i zabeležili šest poraza, što je značio kraj evropskog puta.


Crvena zvezda je u Ligi šampiona u grupi sa Mančester Sitijem, RB Lajpcigom i Jang Bojsom imala isti učinak kao i TSC - jedan remi u duelu sa švajcarskim timom u Beogradu.


Partizan je put ka grupnoj fazi započeo protiv Sabaha, gde je posle uvodnog poraza slavio kod kuće i zakazao duel sa Nordsjelandom. Danci su bili nemilosrdni i izbacili crno-bele sa ukupnim rezultatom 6:0. Ni ove sezone početak nije oduševio javnost u Srbiji, pa je tim iz Humske ubedljivim porazom nastavio strmoglav pad Srbije na UEFA listi (poraz od Dinama iz Kijeva 2:6).

 

Bilans klubova od sezone 2023/24.

1 pobeda, 2 remija, 26 poraza

 


 Crvena zvezda 0 pobeda, 1 remi, 5 poraza 

Mančester Siti (1:3; 2:3)

Jang Bojs (2:2; 0:2)

RB Lajpcig (1:3; 1:2)

 

 TSC 0 pobeda, 1 remi, 7 poraza 

Braga (0:3; 1:4)

Vest Hem (1:3; 0:1)

Olimpijakos (2:2; 2:5)

Frajburg (1:3; 0:5)


 Partizan 1 pobeda, 0 remija, 4 poraza 

Sabah (0:2; 2:0)

Nordsjeland (0:5, 0:1)

Dinamo Kijev (2:6)

 

 Čukarički 0 pobeda, 0 remija, 8 poraza 

Olimpijakos (1:3, 0:3)

Fiorentina (0:6; 0:1)

Ferencvaroš (1:3; 1:2)

Genk (0:2, 0:2)


 Vojvodina 0 pobeda, 0 remija, 2 poraza 

Apoel (1:2, 1:2)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija