• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

27.08.2024

23:06

Birmančevićeva Sparta, Jang Bojs i Salcburg izborili plasman u Ligu šampiona!

profimedia

Fudbal

Birmančevićeva Sparta, Jang Bojs i Salcburg izborili plasman u Ligu šampiona!

Podeli vest

Sparta iz Praga, ekipa Jang Bojsa i Salcburg su počasni članovi renomirane grupne faze Lige šampiona!

Fudbaleri Jang Bojsa savladali su ekipu Galatasaraja rezultatom 1:0 (3:2), i tako izborili plasman u elitno takmičenje. 

Mogla je ta razlika da bude i veća, da u 32. minutu susreta gol nije poništen Ebrimi Koliju. Gambijac je bio precizan nakon centaršuta saigrača, ali se VAR proverom ispostavilo da je bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Pojačali su intezitet domaći igrači nakon toga i u dobrom delu meča imali terenski posed, ali im jednostavno nije išlo od ruke. Atmosfera na "Rams Parku" u Istanbulu je nakon pauze značajno opala, a činilo se da ekipa Jang Bojsa samo kupuje vreme.

Pokušavali su fudbaleri Galatasaraja i u više navrata pretili ispred protivničkog gola, ali večeras sreća nije bila na njihovoj strani. Francuz Alan Virdžinijus je u 88. minutu bio precizan i tako definitivno overio trijumf svoje ekipe.

Foto: profimedia

Detalj sa meča Jang bojs - Galatasaraj

Fudbaleri Salcburga i Dinamo Kijeva večeras su odigrali nerešeno 1:1, što je austrijskom timu bilo dovoljno za prolaz dalje zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvoj utakmici.

Domaći su poveli već u 12. minutu kada je Anderson Dagim, na asistenciju Mauritsa Kjergora, poslao loptu u mrežu, čime su dodatno učvrstili svoju poziciju. Ipak, fudbaleri iz Kijeva nisu dugo čekali da uzvrate - u 29. minutu Vladislav Vanat je poravnao rezultat posle dobro organizovane akcije, vraćajući nadu ukrajinskom timu.

U drugom poluvremenu, iako je Dinamo pokušavao da dođe do novog gola i preokrene rezultat, Salcburg je uspeo da odbrani svoju prednost iz prvog meča i nastavi svoje putovanje dalje.

Foto: profimedia

Detalj sa meča Salcburg - Dinamo Kijev

Sparta Prag je obezbedila prolazak u narednu fazu Lige šampiona pobedom od 2:0 nad Malmeom, čime su ukupnim rezultatom 4:0 eliminisali švedski tim.

Prvo poluvremene nisu obeležili golovi, ali jeste promašen penal srpskog fudbalera Veljka Birmančevića. Naš vezista je imao priliku da dovede svoju ekipu u bolju poziciju, ali je bio poprilično neprecizan. Ipak, Sparta je dominirala u drugom delu igre. U 80. minutu, Lukas Haraslin je bio precizan sa bele tačke, donoseći domaćem timu zasluženo vođstvo. Samo tri minuta kasnije, Rahmani je povisio na 2:0 nakon asistencije Haraslina, i tako potvrdio prolaz češkog tima.

Malme nije uspeo da pronađe put do gola, iako su uložili veliki napor, što je omogućilo Sparti da sačuva svoju prednost i plasira se u narednu rundu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija