• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

05.09.2024

12:41

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović pao na UEFA testu

Starsportphoto

Fudbal

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović pao na UEFA testu

Podeli vest

Najbolji srpski fudbalski sudija Srđan Jovanović na testiranjima Evropske fudbalske unije (UEFA) nije prošao test fizičke spreme.

UEFA poslednjih dana vrši testiranja, analize i provere, kako bi utvrdili znanje i sposobnost sudija za licenciranje i nastavak arbitražnog rada.

Jovanoviću u poslednje vreme nije u najboljoj formi, prenosi Tanjug, a posebno je pod lupom zbog kontroverzi oko njegove arbitraže u Superligi, kao i zbog činjenice da nije bio na Evropskom prvenstvo u Nemačkoj.

Foto: Starsportphoto

Srđan Jovanović


Pošto Jovanović nije u najboljoj fizičkoj spremi trenutno videćemo  kako će ovo uticati na dalju karijeru srpskog sudije, koji je sada pod velikim pitanjem hoće li suditi evropske mečeve ove sezone.

Podsećamo, Jovanović se tokom prošle sezone nekoliko puta bio na udaru javnosti zbog  odluka na mečevima Superlige. Jedan je od naših najboljih sudija, delio je pravu na mečevima u Ligi Evrope i Ligi šampiona, ali je konstantno bio na meti kritika čelnika Crvene zvezde. Šampion Srbije je čak pre nekoliko godina pretio da neće da igra u večitom derbiju u slučaju da on deli pravdu.

- Crvena zvezda je zgrožena režijom meča između Partizana i Radnika u Surdulici, koju je direktno sproveo Srđan Jovanović iz VAR sobe. Tražimo od Fudbalskog saveza Srbije da se tom sudiji, koji je obrukao srpski fudbal nedavno i u Evropi, potpuno zabrani pristup svim utakmicama Crvene zvezde i Partizana, jer je po ko zna koji put direktno uticao na to da Partizan, pobedi i ciljano im pomogao. Često je to činio i u direktnim okršajima sa Crvenom zvezdom, a sada mora da im pomaže i u mečevima sa poslednjeplasiranim ekipama na tabeli. Kad god ima priliku on svojim odlukama utiče na neregularnost takmičenja i svojim odlukama direktno doprinosi pobedama Partizana. Njegovoj bahatosti i bezobrazluku neće biti kraja sve dok čelni ljudi FSS ne donesu konkretnu odluku. Za dobrobit srpskog fudbala taj čovek se mora skloniti iz srpskog fudbala - bila je samo jedna od poruka protiv Jovanovića sa Marakane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)
Politika

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Slobodno vreme koje je političkom penzioneru Nenadu Čanku ostalo nakon što je autonomašenje prepustio mlađim nadama svoje nekadašnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, on je uložio u obilaženje posela sa separatistima iz južne srpske pokrajine. Danas je Čanak ponovo, drugi put u samo mesec dana, drugovao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

16.09.2024

22:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija