• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

05.09.2024

18:09

Evra u suzama: Potpisao sam ugovor sa mafijašima, bio sam njihovo vlasništvo... (VIDEO)

EPAImages

Fudbal

Evra u suzama: Potpisao sam ugovor sa mafijašima, bio sam njihovo vlasništvo... (VIDEO)

Podeli vest

Zarađivao sam 50 funti nedeljno, često smo jeli samo jednom dnevno, priseća se početka svoje karijere legendarni francuski reprezentativac.

Naizgled idealan život fudbalera vrlo često ume da ode u pogrešnom smeru. Dovoljan je jedan loš potez, odluka ili potpis kako bi izgubili sve što ste godinama gradili na terenu. Nažalost, malo ko iz brojnih problema uspe da se izvuče, ali bude i onih srećnijih. Jedan od takvih je - Patris Evra, legendarni francuski fudbaler koji je dugo vremena nakon završetka igračke karijere rešio da ispriča mračne tajne iz svog života. 

Naime, Evra je rođen u Senegalu, ali je karijeru započeo u malom klubu sa Sicilije - Mersali, gde je potpisao prvi profesionalni ugovor. Ipak, ispostavilo se da se Evra na vernost obavezao mafiji, a ne fudbalskom klubu. 

- Kad sam potpisao prvi ugovor u životu, potpisao sam ugovor sa italijanskom mafijom, bio sam njihovo vlasništvo. Zarađivao sam nekih 50 funti u današnje vreme, mesečno. I onda nas pet meseci nisu platili. Nekad smo jeli samo jednom dnevno - rekao je Patris Evra. 

Tokom početka karijere majka ga nije često posećivala, ali je jednom prilikom došla na Siciliju i uvidela u kakvim uslovima živi njen sin. Ni saveti roditelja nisu naterali Evru da pobegne budući da mu je san bio da igra fudbal. 

- Sećam se da mi je majka došla u posetu na Siciliji i rasplakala se. Pitala me je šta ja ovde radim. A ja sam bio u fazonu: 'Mama, ja samo volim fudbal'. Ona mi je rekla: 'Ali nemaš ništa, pogled gde živiš...'. Da ste videli moj prvi stan, to je bila katastrofa, ali sam bio srećan jer sam imao fudbal - priseća se Evra i dodaje. 

- Svaki put kada sam trenirao ili kada smo igrali utakimcu, plašio sam se trenutka kada će sudija svirati kraj, jer nisam znao šta da radim posle toga. Vraćao sam se u realnost. Za mene je igranje bilo... Bio je to san. 

Nakon što se oslobodio ugovora na Sicliji, Patris Evra je kratko branio boje Monce nakon čega se preselio u Francusku gde je nastupao za Nicu i Monako. 2006. godine potpisao je ugovor karijere sa Mančester junajtedom, a u narednih osam sezona je na "Old Trafordu" osvojio sve moguće trofeje. 

Poslednje godine karijere proveo je u Juventusu, Marseju i Vest Hemu, a za reprezentaciju Francuske odigrao je 81 utakmicu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!
Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!

Predložena nova valuta zemalja BRIKS-a, prema najnovijem analitičkom materijalu američke elektronske deoničke berze "Nasdak", može pomoći u jačanju ekonomske integracije zemalja te organizacije, ocenio je direktor Centralnog ekonomsko-matematičkog instituta (CEMI) Ruske akademije nauka Albert Bahtizin

05.09.2024

19:27

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija