• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

11.09.2024

06:38

Dramatično upozorenje: Nemamo boljih, Tadić nam je potreban! Ne smemo da otpisujemo najbolje

profimedia

Fudbal

Dramatično upozorenje: Nemamo boljih, Tadić nam je potreban! Ne smemo da otpisujemo najbolje

Podeli vest

Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović su zaslužili da igraju u reprezentaciji i ne smemo ih otpisivati tako lako, a Dušan Tadić nam je potreban, poručio je bivši fudbaler, a sada poznati fudbalski analitičar Miroslav Vjetrović.

Na startu takmičenja u Ligi nacija Srbija je odigrala meč bez golova sa Španijom, dok je poražena (2:0) od Danske u Kopenhagenu. Selektor Dragan Stojković nije mogao da računa na najveće zvezde Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića. Nisu se odazvali pozivu zbog provitnih obaveza i povreda, dok su u svojim klubovima trenirali bez problema, pa nije malo onih koji smatraju da selektor ne bi trebalo više da ih poziva. 

Foto: profimedia

 

 

Miroslav Vjetrović smatra da  ne bismo smeli da ih se odreknemo. 

- Vlahović, Sergej i Mitrović su zaslužili da igraju u reprezentaciji i ne smemo ih otpisivati tako lako. Mitrović je mnogo doprineo reprezentaciji svojim golovima, dok Sergej ima specifičan stil igre, ali je i on pružio mnogo dobrih partija. Nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da bismo se odrekli takvih igrača - rekao je za K1 Miroslav Vjetrović.

Kapiten Dušen Tadić se povukao iz reprezentacije, a Vjetrović kaže da je trebalo da ostane.

- Mislim da Tadić nije trebalo da odlazi. Svi ovi igrači su nam potrebni, jer nemamo mnogo boljih. Kosta Nedeljković je pokazao izvanredne sposobnosti, ako nastavi ovako, on će biti budućnost našeg fudbala.

Foto: Starsportphoto

Sergej Milinković Savić

 

Foto: printscreen/K1

Miroslav Vjetrović

 

Smatra bivši fudbaler da je atmosfera u nacionalnom timu sačuvana.

- Svetsko i evropsko prvenstvo su se završili, a nismo imali svađe među igračima, što je ranije bilo uobičajeno kod nas. To je sjajno i veoma mi se dopada. Atmosfera je sačuvana, što je odlično. Bilo je nesuglasica sa selektorom, a Tadićeva izjava da je najbolji nije bila dobra za kolektiv. Međutim, reagovali su dobro na tu izjavu, a Dušan je potom objasnio da je bila pogrešno protumačena.

Foto: Starsportphoto

Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić

 

Istakao da igrači moraju da osećaju pripadnost i ljubav prema reprezentaciji.

- Javnost im više smeta nego što im pomaže. Selektor mora da ih motiviše i pokaže da ima znanje i kvalitet. Piksi je bio veliko ime u našem fudbalu i trebao bi da im bude motivacija. Čini mi se da je to delimično izgubljeno. Ne znam šta bi selektor mogao da uradi da vrati motivaciju i želju kod igrača. Klubovi takođe vrše pritisak na igrače da paze na svoju igru u reprezentaciji. Ako nemate motivaciju za svoju zemlju, možda ne biste trebali ni da igrate za reprezentaciju.

Srbija će 12. oktobra na svom terenu dočekati Švajcarsku u trećem kolu Lige nacija, a tri dana kasnije gostovati Španiji.

- Dolazimo u fazu kada igramo protiv ozbiljnih reprezentacija. Biće to veliki test i vrlo zahtevan za nas, ali se nadam da se ne bojimo igranja sa Švajcarcima kod kuće. Verujem da imamo dovoljno razloga i prilika da pobedimo. Španija će biti problem zbog kratkog vremena za pripremu, jer se utakmica igra nakon tri dana. Švajcarci su nas dobro 'zadužili', pa je vreme da im se odužimo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Danas kiša, sutra leto, a od petka... Oglasio se RHMZ
Politika

Danas kiša, sutra leto, a od petka... Oglasio se RHMZ

Ujutro i pre podne oblačno, mestimično s kišom, a više padavina biće na području istočne, centralne i južne Srbije, gde se očekuje dodatnih 10 do 20 mm padavina za 12 časova, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

11.09.2024

07:27

TV

Hronika

Ispovest žandarma Miloša kojeg je vehabija ranio strelom u vrat! "Bog me je pogledao, stvarno sam imao mnogo sreće"
Hronika

Ispovest žandarma Miloša kojeg je vehabija ranio strelom u vrat! "Bog me je pogledao, stvarno sam imao mnogo sreće"

Imao je malo dužu bradu i nosio je hiruršku masku preko lica. Na čudnom srpskom jeziku pitao je za muzej u blizini, pa sam pomislio da je stranac. Nosio je kesu, podigao ju je i kroz nju ispalio strelu. Osetio sam jak bol s desne strane vrata, a onda krajičkom oka video da je to strela, jer nisam uočio samostrel koji je bio u kesi - kaže u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir žandarm Miloš Jevremović (34), koji je tog 29. juna u samoodbrani usmrtio Salahudina (rođenog kao Miloš) Žujovića iz Mladenovca, vehabiju konvertita, tokom pokušaja terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu.

10.09.2024

21:44

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija