• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.09.2024

06:30

Alarm! Srbija zaboravila kako se postižu golovi!

profimedia

Fudbal

Alarm! Srbija zaboravila kako se postižu golovi!

Podeli vest

Remi Srbije protiv Španije (0:0) na "Marakani" delovao je posle kraha na Evropskom prvenstvu kao tračak svetlosti na kraju tunela, a onda je usledio meč sa Danskom (2:0) i žestok šamar koji nas je oborio na zadnjicu.

Nada da može bolje je nestala, stari problemi nisu, i dalje su tu, a možda i najgori od svih su golovi - odnosno nedostatak istih. 

Najbolji fudbaleri Srbije su od početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj odigrali pet utakmica i postigli samo jedan gol! Onaj Luke Jovića u sudijskoj nadoknadi protiv Slovenije. Nismo uspeli da zatresemu mrežu protiv Engleske (1:0), Danske (0:0) i u grupi, te Španije na startu Lige nacija. To nije sve. Od 15 poslednjih okršaja do šampionata Evrope u Nemačkoj, naš tim samo na dve utakmice nije postigao gol, protiv Rusije i Belgije. Doduše, svoju mrežu je sačuvao samo protiv Litvanije, Crne Gore, Kipra i Švedske, ali smo barem postizali golove. 

Foto: profimedia

 

 

Na Evropskom prvenstvu jesmo primili samo dva gol, od Engleza i Slovenaca, defanziva je funksionisala, briljirao je pre svih Predrag Rajković na golu, ali je napad patio. Morate da napadnete, da postignete gol, to je fudbal. Zakazali su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović u Nemačkoj, a bolje nije bilo ni bez njih na startu Lige nacija. Samo jednu veliku šansu protiv Španije i Danske imala je Srbija. Jović je u Beogradu promašio ono što nije smeo. 

Foto: profimedia

 

 

Vremena za promene i filozofiranje nema mnogo. Već kroz mesec dana nas očekuje duel sa Švajcarskom koji bi mogao da bude presudan kada je u pitanju ostanak u A diviziji Lige nacija. Za početak, ostaje nam da se nadamo da će se Mitrović i Vlahović vratiti u reprezentaciju, te da ćemo opet gledati magiju naših napadača.

 

Činjenica je da smo nadigrani na "Parkenu", ali ne smemo da zaboravimo da je ekipa ostala bez nosilaca i da je potrebno vreme, ne mogu novu igrači da se uigraju za dva dana. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija