• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.09.2024

07:12

Opleo po Mitroviću i Sergeju! Stojadinović podigao buru: Nisu nam potrebni, stigle su ih godine, kilogrami, novac...

Aleksandar Jovanović Cile

Fudbal

Opleo po Mitroviću i Sergeju! Stojadinović podigao buru: Nisu nam potrebni, stigle su ih godine, kilogrami, novac...

Podeli vest

Zoran Stojanović, srpski menadžer, podigao je prašinu izjavom, smatra da ni Aleksandra Mitrovića, ni Sergeja Milinković-Savića ne bi trebalo opet zvati u reprezentaciju Srbije.

Na startu takmičenja u Ligi nacija Srbija je odigrala meč bez golova sa Španijom, dok je poražena (2:0) od Danske u Kopenhagenu. Selektor Dragan Stojković nije mogao da računa na najveće zvezde Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića. Vremena nema mnogo, već za mesec dana su utakmicu se Švajcarskom (12. oktobar) i tri dana kasnije protiv Španije. 

Zoran Stojanović nakon poraza od Danske kaže da selektor Dragan Stojković Piksi mora da donese odluku, da li je ovo bio kompletan tim na koji računa, ili nije. On ne bi opet u tim zvao Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića. 

- Hajde da vidimo da li smo kompletni ili nismo, da budemo jednom iskreni prema sebi, šta hoćemo, da ne lutamo mnogo. Kad se odigra dobro sve je ok, kad se ne odigra dobro, nismo mi - mi. Mora da se odreti tačna strategija gde hoćemo i šta hoćemo, onda će ovako da nam se ponavlja posle svake izgubljene utakmice.  Vlahovića bih uvek zvao, a ovo ostalo... Niko mi ne nedostaje, ako me pitate iskreno. Ne da mi ne nedostaje, već mislim da je i atmosfera bila narušena dovođenjem tih igrača. Da me neko ne razume pogrešno, Mitrovića sam cenio mnogo kao igrača, on je bio "broj 1" igrač i ključ naših uspeha u svim kvalifikacijama, ali došao je trenutak kada je bolje da nije tu. To više nije Mitrović koji je bio. I zbog lige u kojoj je i malo su ga godine stigle, zadovoljstvo. Liga u kojoj igra, nekoliko kilograma više, sve to ima svoje. Realno, sa spiska je jedino Vlahović igrač kome bih uvek rekao "izvoli gospodine, dobro si došao" - kazao je za TV Arena Stojadinović.

Foto: Starsportphoto

Sergej Milinković Savić

 

Isto što misli o Mitroviću, misli i o Milinković-Saviću, kaže da je njegovo vreme prošlo.

- Rekao bih da ne nedostaje. Iako ga volim kao igrača, ali prošlo je njegovo vreme, pretrčavaju ga svi, godine su ga stigle, nije to ta želja više, novac je učinio svoje. Nismo mi mentalitet Argentinca, koji ide i gine za svoju zemlju, Tonija Krosa koji gine u zadnjoj utakmici za svoju zemlju. Mi smo Balkanci bili i ostali. Kad dobiješ veliki novac, odmah kupiš najbolji auto i to je Balkan, ne možeš protiv toga i to se odražava u igri. Kada dođeš do 30, 31. godine imaš novac, pa kažeš "neka gine kome treba". To je moje viđenje.

Foto: Starsportphoto

Sergej Milinković Savić, Dušan Vlahović i Aleksandat Mitrović

 

Stojadinović je podsetio da je Sergej odbio Srbiju zbog povrede, dok je trenirao u Al Ahliju.

- Nisam ovo reko ni protiv Piksija, ni protiv Sergeja... Posle Crne Gore sam rekao da bih uvek stavio Sergeja u tim, jer jednim potezom može da reši. U ovom momentu mislim da nam Sergej ne treba, a pogotovo taj način. Kada se ne odazivaš i kažeš da ne možeš dok u klubu treniraš najnormalnije, to znači da ne osećaš reprezentaciju kao svoju kuću u kojoj bi trebalo da daješ sve od sebe. Ponavljam, jedino bih Vlahovića uvek zvao - jasan je bio Stojadinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Alarm! Srbija zaboravila kako se postižu golovi!
Fudbal

Alarm! Srbija zaboravila kako se postižu golovi!

Remi Srbije protiv Španije (0:0) na "Marakani" delovao je posle kraha na Evropskom prvenstvu kao tračak svetlosti na kraju tunela, a onda je usledio meč sa Danskom (2:0) i žestok šamar koji nas je oborio na zadnjicu.

09.09.2024

06:30

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija