• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

15.09.2024

23:33

Haos na Ostrvu! Englezima preti suspenzija za naredno Evropsko prvenstvo, UEFA se oglasila!

REUTERS

Fudbal

Haos na Ostrvu! Englezima preti suspenzija za naredno Evropsko prvenstvo, UEFA se oglasila!

Podeli vest

Engleska fudbalska reprezentacija mogla bi biti suspendovana sa predstojećeg Evropskog prvenstva 2028. godine, uprkos tome što je planirano da Velika Britanija i Republika Irska budu domaćini ovog prestižnog takmičenja.

U pitanju je ozbiljna pretnja koja je posledica spora između engleske vlade i UEFA-e, koja je upozorila na potencijalne sankcije.

Naime, planovi lidera opozicije Sira Kira Starmera da uspostavi muški fudbalski regulator izazvali su buru u evropskoj fudbalskoj zajednici. Prema procurenom pismu koje je UEFA uputila britanskom ministru za kulturu, ovakvo mešanje države u vođenje fudbala strogo je zabranjeno, što bi moglo dovesti do ozbiljnih posledica. UEFA naglašava da je nezavisnost fudbala ključna, te da bi regulator mogao narušiti autonomiju sportskih institucija u zemlji.

 

 

Pored pretnje da će Engleska izgubiti status jednog od domaćina, postoji i mogućnost da reprezentaciji bude zabranjeno učešće na turniru. Iako su datumi za Evropsko prvenstvo 2028. još uvek nepoznati, jasno je da će se ono, kao i uvek, održati tokom leta, ali bi političke tenzije mogle ozbiljno ugroziti englesku fudbalsku budućnost.

Osim ovog problema, Engleska je već prošla kroz kontroverze zbog planova za formiranje evropske Superlige, što je izazvalo otpor i među navijačima i među fudbalskim organizacijama. Novi regulator, prema predloženim zakonima, imao bi ovlašćenje da nadgleda klubove u prvih pet divizija engleskog fudbala, što bi dodatno pojačalo napetost između nacionalnih i međunarodnih fudbalskih tela.

Foto: reuters

fudbalska reprezentacija Engleske

Iako se Euro 2028 čini daleko, Fudbalski savez Engleske mora što pre rešiti ove političke prepreke kako bi izbegao ozbiljne posledice. Ako se zahtevi UEFA-e ne ispune, engleski fudbal bi mogao pretrpeti udarac kakav nije viđen u novijoj istoriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)
Društvo

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)

Srbija je odlučna da nastavi da pravi važne korake u očuvanju nacionalnog identiteta. U okviru inicijative Fondacije “Za srpski narod i državu” uskoro će biti započet proces digitalizacije zvaničnih verzija svih zastava Srbije, od istorijskih do savremenih, što omogućava trajno čuvanje, jednostavniji pristup i lakšu promociju ovih nacionalnih simbola u modernom digitalnom dobu.

15.09.2024

19:54

TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)
Live TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)

Dragan Đilas već deset godina kontroliše skoro sve manje stranke, što novcem, što uticajem. Kontroliše kompletnu garnituru opozicionih medija, a svako ko mu se suprostavi biva satanizovan u njima. Da li je on "crna rupa" opozicije? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" su govorili direktorka "Studija B" Ivana Vučićević, poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić Kena i predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

15.09.2024

20:00

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija