• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

14.09.2022

09:00

INTERVJU! NAPADAČ FIORENTINE I REPREZENTACIJE SRBIJE LUKA JOVIĆ: Uz malo sreće možemo do završnice Mundijala! (VIDEO)

Informer.rs

Fudbal

INTERVJU! NAPADAČ FIORENTINE I REPREZENTACIJE SRBIJE LUKA JOVIĆ: Uz malo sreće možemo do završnice Mundijala! (VIDEO)

Podeli vest

Potrebno je malo sreće, kao što su imali Hrvati s penalima u Rusiji 2018, pa da stignemo do same završnice Svetskog prvenstva * Očekujem dobar rezultat protiv Brazila, jer mi protiv najjačih igramo najbolje

Ako budemo imali sreće na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao što su imali Hrvati pre četiri godine, onda možemo da stignemo do same završnice, kaže Luka Jović u intervjuu za Informer. Napadač Fiorentine priznaje da već uveliko razmišlja o Mundijalu, kao i o želji da se "orlovi" rezultatski osvete Švajcarcima za bolan poraz u Rusiji 2018, ali i da poprave utisak koji su tad ostavili protiv Brazila.

Da bi posle tri godine stagniranja u Real Madridu vratio stari sjaj, Jović je ovog leta prešao u Fiorentinu. On veruje da će u naredna dva meseca do odlaska u Katar dostići nekadašnju formu.
Potraga za formom

Na pripremama sam odigrao na svežinu i dao golove, ali sad dolazi na naplatu što nisam dugo igrao
Luka Jović


- Bliži se Svetsko prvenstvo i naravno da sve više razmišljam o tome. Svima nam je Mundijal u glavi, svi želimo da izborimo mesto u avionu za Katar i da budemo što spremniji. Bio sam u Rusiji 2018. i shvatio sam da je to doživljaj koji nikad ne možeš da osetiš u klubu. To je nešto sasvim drugačije.

Koje uspomene nosiš iz Rusije?

- Utakmicu protiv Brazila, kad sam dobio šansu da igram. Pred utakmicu to nisam očekivao. Sećam se da smo Marko Grujić i ja izašli na zagrevanje oduševljeni atmosferom, punim stadionom, ali smo tako udarali duge lopte, ispucavali se...


Šta je realno da uradi Srbija u Kataru?

- Grupa igrača je jako pozitivna i verujem da možemo da uradimo velike stvari. Selektor nam uliva ogromno samopouzdanje, a to je bitan faktor. Kao što je na turnirima bitan faktor sreća.

Foto: Informer

SRPSKI TRIO! Aleksa Terzić, Luka Jović i Nikola Milenković



Znači li to da svi verujete u ono što je Piksi barem dva puta javno poručio - idemo do polufinala?

- Sreća je bitan faktor. Možete da dominirate na utakmicama i, ako nemate sreće, da ispadnete već u grupi. Isto tako, može da se desi da kroz penale dođete do same završnice, kao što su uradili Hrvati na prošlom Mundijalu.

Srećan sam zbog Mitra i Vlahovića


Kad već pominješ formu, posebno se u ovom trenutku ističu Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, koji igraju na tvojoj poziciji. Jesi li im rekao da malo prikoče s golovima, da sačekaju da i ti proradiš?
- Nisam, i veoma mi je drago zbog njih. Posebno zbog Mitrovića, koji je mnogima zapušio usta. Znate da je bilo kritičara koji su tvrdili da on nema kvalitet za Premijer ligu, ali sad se najbolje vidi da nisu bili u pravu.


Brazil na SP dolazi sa Nejmarom, ali i tvojim bivšim saigračima iz Reala. Slažeš li se da su oni prvi favorit za osvajanje SP?

- Brazil je verovatno najkompletniji i najkvalitetniji tim na prvenstvu. Igrao sam sa Kazemirom, Vinisijusom, Militaom... Ali mi igramo bolje protiv jačih rivala, i to dugi niz godina ide uz nas. Nadamo se pozitivnom rezultatu u tom meču.

Foto: Informer

 


Hoće li sve što se dešavalo pre, za vreme i posle utakmice sa Švajcarskom na prošlom SP proizvesti kod vas posebnu reakciju pred susret u Kataru?

- Sigurno da hoće. To je utakmica koja nas je izbacila sa SP, a mnogo je igrača u reprezentaciji koji su igrali i pre četiri godine. Samo mi znamo kako smo se tad osećali. Nećemo dozvoliti da nam se u
Kataru ponovi situacija iz 2018. Najvažnije je da gledamo sebe, imamo izvanredne igrače, prave lidere, momke koji su u sjajnoj formi.

Nisam obećao 30 golova


Nedavno se u italijanskim medijima pojavila tvoja izjava da ćeš dati 30 golova ove sezone. I dalje si pri tom stavu?
- To su oni tako napisali. Nikad nisam voleo da pričam o golovima. Nikad ne znaš kad ćeš ući u formu, a kad će da stane. Tako je s nama špicevima. Kad me novinar pitao koliko bih golova voleo da dam, ja sam rekao - pa, naravno, 30. Nisam rekao - daću 30. Oni su tako preneli, ali dobro, biće mnogo utakmica i možda stignem do tog broja.


Kako se tebi u ovom trenutku čini odluka da dođeš u Fiorentinu?

- Očekivao sam da moja sezona bude turbulentna i već posle prvih nekoliko utakmica jasno je da će biti takva. Biće mi potrebno vreme da pronađem formu, da se stabilizujem, jer dugo nisam igrao. Tu sam da radim, da pokušam da se što pre uklopim sa ostatkom tima, ali siguran sam da će iz utakmice u utakmicu sve ići nabolje.

Na pripremama su golovi krenuli odmah, što je dodatno raspalilo maštu navijača koji od tebe očekuju čuda. Čini li te nervoznim što si zasad na jednom pogotku u zvaničnim mečevima?

- To u početku bilo je na svežinu. Šalu na stranu, očekivanja su velika kad dođe igrač iz Real Madrida u Fiorentinu. Normalno je da navijači očekuju da pravim razliku od prvog momenta. Ali nisam igrao tri godine i nije iznenađenje što će mi trebati vremena da se vratim.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NikolaKrajinaLondon

pre 1 godinu

Evo sad stavljam 100 eura da se vracamo kuci nakon prvog kruga .

Dragi

pre 1 godinu

Slažem se sa Jovićem...Srbija može daleko da stigne u Kataru...ali pod jednim uslovom: da Jović ne bude u timu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija