• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2015

23:03

TROFEJ BEOGRADA: Srbija se poigravala sa Kinom - 99:55

Košarka

TROFEJ BEOGRADA: Srbija se poigravala sa Kinom - 99:55

Podeli vest

Košarkaši Srbije ubedljivo su večeras u Kombank areni savladali selekciju Kine sa 95:55 (19:15, 28:4, 18:11, 20:25) i plasirali se u finale "Trofeja Beograda"

 

 

Srbija će u finalu sutra od 20.30 protiv Rusije imati priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine. Rusi su ranije danas bili bolji od Venecuele sa 66:55

Košarkaši Srbije zabeležili su još jednu pobedu u pripremnom periodu pred početak Evropskog prvenstva, a Kinezi se nisu pokazali kao dostojan sparing partner domaćoj selekciji.

Izabranici Aleksandra Ðorđevića su od početka meča zaigrali agresivno i poveli sa 7:0, ali su Kinezi vratili rezultatski priključak i u prvoj četvrtini održavali neizvesnost.

Starsportphoto©

Košarkaši Srbije prepoznatljivom odbranom, posle koje šest i po minuta nisu primili koš, odlepili su se na velikih 28 poena prednosti posle sjajnih rola oporavljenog Miloša Teodosića i dominantnog pod košem Miroslava Raduljice.

U istom ritmu su domaći košarkaši nastavili u nastavku. Srbija je i pored velikog vođstva ozbiljno shvatila protivnika i igrala čvrstu odbranu, a nakon treće četvrtine bilo je ogromnih "+45" - 75:30.

Starsportphoto©



Publika, koja nije došla u velikom broju za razliku od pre nekoliko dana i duela sa Francuskom, mogla je da vidi nekoliko atraktivnih poteza u finišu, a prednjačio je Nemanja Dangubić zakucavanjima u NBA stilu.

Najefikasniji igrač na meču bio je Raduljica sa 14 poena, Nemanja Nedović dodao je 10, osam je dao Dangubić, a po sedam Marko Simonović, Marko Kešelj i Teodosić.
 

Starsportphoto©

 

Ðorđević je za ovaj meč odlučio da odmori Bogdana Bogdanovića i Dragana Milosavljevića, dok se u sastav, pored Teodosića, vratio Zoran Erceg.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija