• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.06.2017

18:34

SRBIJA U TOKIJU PUCA NA NOVO ZLATO! Basket "3 na 3" postao olimpijski sport!

Košarka

SRBIJA U TOKIJU PUCA NA NOVO ZLATO! Basket "3 na 3" postao olimpijski sport!

Podeli vest

Međunarodni olimpijski komitet u petak je primio basket "3x3" u svoju porodicu, a naša zemlja je aktuelni prvak sveta u ovom sportu

U Tokiju 2020. godine će se za medalje takmičiti po 32 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Reprezentacija Srbije u basketu već godinama je jedna od najjačih ekipa u svetu, a na poslednja tri šampionata planete osvojila je dve titule i jednu srebrnu medalju.

- Ovo je istorijski dan za FIBA i basket "3x3". Dobili smo priznanje za 10 godina napornog rada na definisanju pravila i uključivanja basketa u mrežu FIBA takmičenja - rekao je generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

Basket "3x3" bio je na repertoaru Olimpijskih igara mladih 2010. i 2014, a "vatreno krštenje" trebalo je da bude prošle godine na OI u Rio de Žaneiru, ali se od toga odustalo zbog organizacionih problema koje su Brazilci imali.

- Put od ulice do olimpijske medalje sada je postao realnost za svetsku košarkašku zajednicu i "3x3" igrače. Zahvalni smo MOK na današnjoj odluci - dodao je Bauman u saopštenju FIBA.

Format takmičenja i sistem kvalifikacija biće objavljeni naknadno.

Novina je da će se Svetsko prvenstvo počev od 2017. igrati svake godine, tako da će "orlovi" braniti tron već od 17. juna u Nantu. Za domaćine šampionata 2018. i 2019. su Manila, odnosno Amsterdam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija