• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

22.10.2018

08:02

(VIDEO) MOĆNI JOKIĆ UNIŠTIO I GOLDEN STEJT! Šampioni nisu mogli ništa protiv NESTVARNOG SRBINA!

Košarka

(VIDEO) MOĆNI JOKIĆ UNIŠTIO I GOLDEN STEJT! Šampioni nisu mogli ništa protiv NESTVARNOG SRBINA!

Podeli vest

Nova sjajna partija srpskog centra, koji je zabeležio 23 poena i 11 skokova u pobedi nad aktuelnim šampionima

Nikola Jokić je u novu NBA sezonu krenuo silovito! Posle dve sjajne partije protiv Klipersa i Sansa, usledila je neverovatna igra u duelu protiv aktuelnog šampiona - Golden Stejta, gde je Denver zabeležio pobedu od 100:98!

Srbin je ponovo bio nezaustavljiv, čak i za zvezde Voriorsa, koje je uguravao pod koš, ili ih terorisao šutevima sa distance. Smenjivali su se čuvari na Jokiću, ali rezultat je uvek išao u njegovu korist, a čim bi pokušali da ga udvoje, usledila bi asistencija za nekog od saigrača, koji bi kažnjavali slobodan prostor.

Rezultat svega toga bila je nova dabl-dabl partija od 23 poena i 11 skokova, a uz to je upisao i 6 asistencija. Takođe, Jokić je dao i verovatno ključni poen na meču za pobedu, jer se Denver tim košem u egal završnici odlepio na četiri poena, što mu je omogućilo da u penal završnicu uđe uz prednost, koju su i sačuvali do kraja, kada je Ernangomez izblokirao Džonsa, koga je Kari posle prodora proigrao pod košem.

Uz Jokića se u redovima Denvera istakao Geri Heris sa 28 poena, a dvocifren je bio samo još Mejson Plamli sa 11 poena. Golden Stejtu nije pomogao ni raspoloženi Stef Kari koji je ubacio 30 poena,. kao ni Kevin Durent koji je imao 20 poena, 11 skokova i 7 asistencija. Klej Tompson je dodao 15 poena, ali je ostatak ekipe Voriorsa podbacio.

Denver je nastavio sa sjajnom serijom i ovom pobedom je došao do skora od 3:0, dok je Goden Stejtu ovo prvi poraz u sezoni i sada imaju 2:1 od starta sezone.

Sakramento je uz pomoć Nemanje Bjelice stigao do prve pobede u sezoni, pošto su na gostovanju bili bolji od Oklahome sa 131:120. Srbin je za 30 minuta na parketu ubacio 12 poena i imao 5 skokova, 4 asistencije, 3 ukraadene lopte i jednu blokadu, uz sjajan šut iz igre (5 od 6 ukupno, 2 od 2 za tri poena).

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović nije igrao zbog povrede kolena, od koje se uspešno oporavlja i uskoro bi trebalo da ga ponovo gledamo na parketu.

Najefikasniji u Sakramentu bili su Iman Šampert sa 26 i De'Aron Foks sa 22 poena uz 10 asistencija. Oklahomi nije pomogla vrhunska partija Rasela Vestbruka, koji je meč završio sa 32 poena, 12 skokova i 8 asistencija, kao ni 29 poena Pola Džordža i upisali su svoj treći poraz iz isto toliko mečeva od starta sezone.

Klipersi su slavili protiv Hjustona na svom terenu sa 115:112, a skromni doprinos dao je i Boban Marjanović, koji je na parketu proveo svega 5 minuta i za to vreme upisao 4 poena i jedan skok. Teodosić nije igrao zbog povrede.

Tobijas Heris se istakao sa 23 poena, dok je Danilo Galinari imao 20 ubačenih koševa. Hjuston je igrao na krilima Džejmsa Hardena, koji je meč završio sa 31 poenom i 14 asistencija, a pratili su ga Klint Kapela sa 23 i Erik Gordon sa 21 poenom.

Atlanta je savladala Klivlend Kavalirse sa 113:111, koji bez Lebrona Džejmsa očigledno ne mogu da zabeleže pobedu i imaju 0:3 od starta sezone.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija