• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2019

20:43

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST! Crveno-beli poveli u finalnoj seriji ABA lige!

Košarka

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST! Crveno-beli poveli u finalnoj seriji ABA lige!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde napravili su prvi korak ka osvajanju ABA lige pošto su u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" slavili protiv podgoričke Budućnosti 91:72 i poveli u finalnoj seriji sa 1:0

Navijači crveno-belih mogu da odahnu, pošto su njhovi ljubimci uspeli da probiju led u finalnoj seriji i sa prednošću uđu u nastavak lavovske borbe za šampiona ABA lige.

Gosti iz Podgorice su počeli furiozno sa dve trojke Bitadzea, ali su ubrzo Beron i Odžo uzvratili i ušlo se u rezultatski egal koji je trajao do poluvremena.

Budućnost uglavnom nije ispuštala prednost tokom prvog poluvremena, sve do pred odlaska na odmor kada je najpre poenima Dobrića, a zatim maestralnim zakucavanjem Fajea na asistenciju Berona domaćin preuzeo vođstvo.

Izozov nekoliko uvodnih minuta, celo drugo poluvreme je proteklo u znaku Zvezde koja je izvela reviju trojki i atraktivnih poena, na šta gosti nisu imali pravi odgovor. U tome se najviše istakao Beron sa 19 poena uz čak 4/4 za tri poena, a i Faje je imao još jedno izvrsno zakucavanje posle asistencije Čovića.

Osim Berona, u ekipi Milana Tomića zapažen je bio i Dobrić sa 12, a solidne role ostvarili su Cirbes sa devet i Čović, Davidovac i Odžo sa po osam poena.

Kod gostiju se Noris Kol zaustavio na 18 poena uz dve pogođene trojke, a po osam su imali Klark i Gordić.

Naredni meč Zvezda i Budućnost igraju u nedelju uveče na istom mestu.

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:20)

CRVENA ZVEZDA: Čović 8, Perperoglu 7, Davidovac 8, Nenadić 0, Lazić 3, Faje 7, Beron 19, Dobrić 12, Simanić 3, Rivers 7, Cirbes 9, Odžo 8.

BUDUĆNOST: Džekson 6, Kol 18, Šehović 0, Klark 8, Barović 5, Klerk 8, Gordić 8, Bitadze 6, Popović 2, Bel 5, Nikolić 3, Vilijams 3.

Kraj

- Meč je gotov. Zvezda je pobedila sa 91:72.

- Kol uzvraća trojkom - 91:71.

- Sjajan pogodak Riversa. Zvezda ima neverovatnih 91:66.

- I Davidovac pogađa trojku! Zvezda vodi 87:62. 

Foto: Starsportphoto

 

- Beron pogađa 19. poen na meču, koji donosi prednost crveno-belima od 84:61.

- Veče trojki crveno-belih. Lazić i Rivers u dva napada postižu po trojku za Zvezdu koja vodi sa 80:60.

- Čović prolazi Bitadzea i vraća Zvezdi plus 13 - 73:60.

- Dobrić se odlično snalazi posle kombinacije sa Odžom. Zvezda vodi 69:55.

- I Rivers se upisuje u ovom meču. Zvezdin novajlija donosi plus 15 crveno-belima: 67:52.

III četvrtina

- Dobrić pogađa trojku za kraj treće četvrtine koja donosi prednost domaćima od plus 13 - 65:52.

- Zvezda uvećava predbnost na 60:47. Domaćin u potpunosti kontroliše ovaj deo igre i u seriji od 11:0, a gosti su na više od tri minuta bez koša.

Foto: Starsportphoto

 

- Novo zakucavanje Fajea. Pravoremena asistencija Čovića i remek delo Zvezdinog stranca koji je domaćima doneo prednost od 58:47.

 

- Konačno i Cirbes! Nemac se odlično snašao u reketu i pogodio za dva poena uz dodatno slobodno bacanje, pa Zvezda ima plus sedam - 54:47.

- Nova trojka Berona. Zvezda vodi 51:45. Repeša traži tajm-aut.

- Trenutno je prekid u "Pioniru", ali se meč ubrzo nastavio.

- Noris Kol pogađa trojku, ukupno četvrtu za Budućnost na ovom meču, ali Beron uzvraća u narednom napadu. Zvezda vodi 48:45.

Poluvreme

Foto: Starsportphoto

 

- Kakva kombinacija Berona i Fajea. Zvezda vodi 45:42. Možda i potez večeri posle zakucavanja Zvezdinog igrača.

- Zvezda pravi preokret u pravi čas. Dobriću se pišu poeni posle silazne putanje. Crveno-beli vode 43:40.

- Beron uz pomoć Cirbesa donosi Zvezdi nove poene. Prednost Budućnosti je sada smanjena na 40:38 minut i po pre kraja prvog poluvremena.

- Čović siguran sa linije slobodnih bacanja - 38:34 za Budućnost.

- Ponovo Budućnost povećava razliku posle tajm-auta. Džekson se odlično snašao i pogodio posle promašaja drugog slobodnog bacanja Barovića. Gosti vode 38:32.

- Odžo za razliku od prethodnog izvođenja sada pogađa jedan od dva slobodna bacanja. Budućnost vodi 35:30, ali Beron prolazi lagano pored protivničkih igrača zahvaljujući kome crveno-beli dolaze samo na minus tri - 35:32.

- Bitadze zarađuje treću ličnu i Repeša ga izvodi iz igre. Odžo koristi oba bacanja i smajuje prednost na 33:29.

- Beron pogađa trojku - Zvezda smanjuje na 30:27.

Foto: Starsportphoto

 

- Konačno Perperoglu. Iskusni Grk postiže prve poene iz igre - 28:24.

- Erl Klark pogađa oba bacanja - Budućnost vodi 28:22.

- Frka u "Pioniru". Nesportski faul za Kej Sija Riversa. Barović je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja i doneo gostima prednost od 26:21 uz dodatni napad.

- Simanić pogađa treću trojku za Zvezdu. Crveno-beli preuzimaju vođstvo 21:20, ali gosti ubrzo preko Barovića uzvraćaju 22:21.

I četvrtina

- Zavšrena je prva četvrtina. Budućnost vodi 20:18.

- Dobrić je uhvatio loptu posle promašaja Perperoglua sa linije slobodnih bacanja i doneo Zvezdi vođstvo od 17:16.

Foto: Starsportphoto

 

- Zvezda nije iskoristila nalet posle dve trojke. Budućnost brzo stiže do izjednačenja - 14:14. Noris Kol je odlično pobega Zvezdinoj odbrani i lako poentirao.

- Davidovac pogađa trojku iz ćoška. Zvezda vodi 10:8, a zatim Faje isto čini u narednom napadu i crveno-beli imaju najveću prednost do sada - 13:8.

- Erl Klark pogađa poene za Budućnost, koja vodi 8:5.

- Odžo i Beron uzvraćaju. Zvezda smanjuje na 6:4.

- Bitadze pogađa novu trojku i u narednom napadu. Budućnost vodi 6:0, Zvezda još bez poena.

 

- Goga Bitadze postiže prve poene na meču za oba tima. Budućnost vodi sa 3:0 trojkom bivšeg košarkaša Mege.

Foto: Starsportphoto

 

- Podršku bivšem klubu pružiće i bivši košarkaš Zvezde Čarl Dženkins.

- Zvezdini igrači raspoloženo dolaze u "Pionir".

Foto: Starsportphoto

 

 

 

- Gostujući igrači su izašli na teren i dočekani su sa zvižducima domaće publike. Posebno je počašćen Nemanja Gordić, bivši plejmejker Partizana.

Foto: Starsportphoto

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija