• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2019

21:48

(FOTO) FMP DOBRO NAMUČIO CRVENO-BELE! Zvezda u poslednjoj četvrtini slomila otpor "pantera"!

Košarka

(FOTO) FMP DOBRO NAMUČIO CRVENO-BELE! Zvezda u poslednjoj četvrtini slomila otpor "pantera"!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u osmom kolu Superlige Srbije savladali su FMP rezultatom 77:62 i overili prvo mesto u na tabeli grupe A

Mučili su "panteri" crveno-bele tokom većeg dela utakmice, ali su košarkaši Zvezde početkom poslednje četvrtine uspeli da slome otpor domaćina i upišu novi, osmi trijumf.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Dobrić sa 19 poena, pratili su ga Rivers i Odžo sa po 10 poena. Stefan Đorđević sa 16 poena bio je najraspoloženiji u timu FMP-a, Marko Jeremić i Srefan Pot ubacili su po 12.

FMP je iznenadio Zvezdu na startu odličnom igrom i vođstvom od 10:5, pa je Milan Tomić morao da reaguje. Zaigrali su crveno-beli bolje posle tajm-auta, mada su posle prvih 10 minuta igre gubili 16:14.

Foto: Starsportphoto

 

Mučenje se nastavilo i tokom druge deonice, koji je FMP otvorio serijom 7:0, pa poveo 24:18. Dobrić je ipak sa osam vezanih poena, od toga dve trojke, vratio crveno-bele koji su izjdnačili rezultat na 26:26, a prvo vođstvo doneo je Filip Čović (29:28). Rezultatska klackalica trajala je do kraja poluvremena koje je ipak pripalo crveno-belima sa minimalnih  35:34.

Foto: Starsportphoto

 



Na startu treće četvrtine Zvezdu je serijom 6:0 otišla na 41:36. Međutim, uspeli su panteri da zaustave nalet gostiju i serijom 6:1 dođe do nogo egala - 48:48. Ipak, Rivers je sa dve vezane trojke doneo gostima šest poen prednosti pred poslednjih 10 minuta igre.

Foto: Starsportphoto

 

Posle 30 minuta mučenja, šampiona ABA lige slomio je otpor domaćina u poslenjoj četvrtini. Crveno-beli su napravili seriju 10:0 i pobegli na "+14" - 66:52. Beron je trojkom pokrenuo svoj tim, a potom su Dobrić i Čović odradili ostatak posla i rešili pitanje pobednika četiri minuta pre kraja utakmice.

 

FMP - CRVENA ZVEZDA 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21)


Dvorana: Železnik. Sudije: Uroš Nikolić, Ivan Stefanović, Radoš Arsenijević.

FMP: Đorđević 16, Jeremić 12, Pot 12, Bursać 2, Fin 5, Vojinović, Momirov 3, Šešlija 8, Uskoković 2, Paunović 2, Pavićević, Popović.

CRVENA ZVEZDA: Odžo 10, Lazić 9, Davidovac 4, Faje 3, Beron 8, Nenadić, Simanić 5, Čović 7, Dobrić 19, Radanov, Rivers 10, Ristić 2.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17