• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

19.06.2019

09:23

REČ STRUČNJAKA! Partizan je pokraden!

Košarka

REČ STRUČNJAKA! Partizan je pokraden!

Podeli vest

Košarkaši Partizana oštećeni su u četvrtom meču finalne serije Superlige Srbije, ali nema načina da se ta nepravda ispravi, kažu košarkaški treneri Vlade Đurović i Miroslav Nikolić

Crveno-beli su u ponedeljak uveče po peti put postali šampioni Srbije, i to nakon polaganja Berona u poslednjim sekundama za pobedu od 76:75


Međutim, američki košarkaš je prilikom ovog koša napravio očigledne korake, ali sudijska trojka koju su činili Ilija Belošević, Uroš Obrknežević i Uroš Nikolić to nije registrovala.

Nije više 1983.

Bivši trener kluba sa Malog Kalemegdana Vlade Đurović ne shvata kako je moguće da su arbitri napravili takav previd.

- Beron je napravio korake i tu nema nikakve dileme. Partizan je oštećen u ovom meču, da nije bilo tog koša sigurno bi se igrala peta utakmica. Par puta sam pogledao snimak i stvarno je išao kao da je rukomet u pitanju. Nije mi jasno kako sudije nisu videle tako nešto i kako nisu reagovale, za takve stvari ih treba kažnjavati - ističe Đurović.

Crno-beli su posle meča podneli žalbu i zatražili poništenje utakmice, ali su čelnici Košarkaške lige Srbije juče taj njihov zahtev odbili, uz obrazloženje da ponavljanje utakmice nije prema pravilima Svetske košarkaške federacije. Ipak, u našem prvenstvu se jednom takva situacija dogodila, i to 1983. godine, kad su u finalu plej-ofa igrali Bosna i Šibenka, koju je tada vodio upravo Đurović.

- Samo jednom se u istoriji naše košarke desilo da je meč ponovljen zbog sudijske greške, i to 1983. godine. Vodio sam Šibenku i u finalu plej-ofa igrali smo protiv Bosne. Igrali smo majstoricu i pobedili 83:82, ali je odlučeno da se meč ponovi jer su sudije dosudile nepostojeći faul Sabita Hadžića nad Draženom Petrovićem. Nakon tog meča sudija Ilija Matijević je bio suspendovan godinu dana iz košarke. Ipak, tad je takva odluka doneta zbog političkog uticaja jednog od funkcionera Bosne, ali toga sad nema - poručuje Đurović.

BILI SU KORACI, ALI... KLS priznao pobedu Zvezde, kažnjene sudije i Partizan!


Zanimljivo je da je Šibenka te 1983. odbila da odigra novu majstoricu, pa je titula dodeljena Bosni. Ovoga puta ponavljanja neće biti, a i kazne za sudije daleko su blaže. Zbog propusta koje su napravili u finalnom meču Partizana i Zvezde sudijska trojka je kažnjena sa svega tri meča suspenzije.

Nekadašnji trener Partizana Miroslav Nikolić kaže da njegov bivši klub nema ništa od toga.

- Sudije su kažnjene i tu se sve završava. Partizan nema sad ništa od toga. Ostao je bez trofeja, sezona je završena i nema šta više da se priča - objašnjava Nikolić.

Kasno se žalili

Pomoćni trener reprezentacije Srbije veruje da bi crno-beli slavili u ovom meču da su sudije dobro obavile posao.

- Partizan je imao utakmicu pod kontrolom i verovatno bi slavio da nije bilo tog zadnjeg napada. Ono što je Beron uradio bili su koraci i to se lepo vidi. Samo mi nije jasno zašto se crno-beli nisu odmah žalili. Stručni štab je trebalo da traži da sudije pogledaju snimak. Sad je kasno za bilo šta - zaključuje Nikolić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 4 godine

NISU MOGLI ODMAH DA REAGUJU JER NIKO OD NJIH, KAO NI SUDIJE, NIJE TO ODMAH UOČIO NEGO TEK NAKON NEKOLIKO REPRIZA SNIMKA. BERON JE PROTUTNJO PORED JANKOVIĆA I SVI SU KAO I NOVICA TRAŽILI JOŠ SEKUNDU VREMENA ZA SVOJ NAPAD ALI JE VREME ISTEKLO. NAVIJAČI POČELI SA GAĐANJEM SUDIJA I ZVEZDINIH IGRAČA I TO JE TO. SUVIŠE JE BERON BIO BRZ.

Dragan R

pre 4 godine

Ja sam laik za suđenje u košarci ali sam ljudima sa kojima sam gledao utakmicu odmah rekao da je Beron napravio korake. To je bilo toliko očigledno da je neozbiljno govoriti o previdu sudija. To je bila namera a ne greška. Inače na društvenim mrežama su i pre ove utakmice kružili spotovi i šale vezane za Beronove korake koje on praktikuje na svakoj mutakmici i to po nekoliko puta, što je sigurno poznato i sudijama. Za kraj da budemo jasni. Zvezda je i ove godine bolja od Partizana i verovatno bi i dobila majstoricu da je igrana, možda i ubedljivo, ali to ne može da izbriše činjenicu da je Partizan namerno pokraden.

AS

pre 4 godine

NIJE VIDEO NI NIKO SA KLUPE PARTIZANA. DA JESTE MOGAO JE DA TRAŽI DA SUDIJE POGLEDAJU SNIMAK. ZATO O NEKOJ NAMERI NE MOŽEŠ DA PRIČAŠ.

banen

pre 4 godine

Kako nisu kada se na snimku vidi da par igraca signalizira korake a neki trče i ka sudiji pokazujući da su koraci

AS

pre 4 godine

NIJE TAČNO. NIKO NIJE SIGNALIZIRAO KORAKE. SVI SU TRČALI A NOVICA LEPO SE VIDI DRŽI JEDAN PRST GORE ŠTO ZNAČI DA SU TRAŽILI VREME ZA SVOJ NAPAD OD JEDNE SEKUNDE. NIKO KORAKE NIJE SIGNALIZIRAO JER IH NISU NI VIDELI.

Alejsa

pre 4 godine

Naravno da se bunio Nikola Jankovic, podigao je ruke i od sudija trazio da sviraju korake. Naravno da su sudije videle korake kao i u prethodnom napadu. Medjutim, na tebi je da li ces celu situaciju okarakterisati kao ociglednu nameru ili ces tu kradju braniti. Sve zavisi kakva si licnost. Soj ili nesoj. Jednostavno je.

AS

pre 4 godine

BAŠ SE SA PODIGNUTIM RUKAMA SIGNALIZIRAJU I TRAŽE KORACI. U KOŠARCI SE ZNA KAKO SE TO RADI. SA PODIGNUTIM RUKAMA SIGURNO NE. I DA BUDEMO JASNI. NIKO NIJE REKAO DA KORACI NISU BILI. PREVID JE OČIGLEDAN KAO I VAŠA UPORNOST DA U SVEMU VIDITE NAMERU.

Nikola

pre 4 godine

Kako imaš obraza da tako nešto napišeš kada su igrači i na terenu i sa klupe odmah tražili korake?

JaoMing

pre 4 godine

Ajde sta pricate ocigledno namerni koraci,sudije pustile,odma bezanje u svlacionicu,koje pregledanje snimka, "bosanci to zovu stela,nastelovano"?!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17