• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2021

12:06

NE TUČEMO SE, KADA JE NAJTEŽE SMEJEMO SE! Butulija o robotu, vojniku, Havajima, Evropskom prvenstvu...

Starsportphoto

Košarka

NE TUČEMO SE, KADA JE NAJTEŽE SMEJEMO SE! Butulija o robotu, vojniku, Havajima, Evropskom prvenstvu...

Podeli vest

Reprezentativke Srbije u košarci za osam dana počeće takmičenje na Evropskom prvenstvu, ali pojedinim devojkama pripreme traju skoro puna dva meseca

Naporan rad, treninzi, borba za mesto u ekipi, sigurno mogu poremete atmosferu u ekipi. Nije retko da kod  muških ekipa dođe čak i do tuče na trengu.

Deliju da je mnogo mirnije kod devojaka, mada Dajana Butulija se ne bi složila. 

- Pa sad, da li je mirnije… Ali bar se ne tučemo. Ustvari ne tučemo se van terena, samo na terenu. Mi se lepo družimo. Kad je najteže, a takav je bio jučerašnji trening, pretežak, tad se najviše smejemo i zezamo i tako nam najlakše prođe trening - kazao je Butulija za SportFem.

Foto: Starsportphoto

 

Tokom priprema ili karantina potrebno je i prekratiti vreme, opustiti se.

- Mi se ne tučemo i ne igramo plej-stejšn. Igramo karte uglavom, a počeli smo malo da se zezamo oko tik-toka, snimamo klipove, to nam je zanimljivo.

Foto: Starsportphoto

 

Butulija veruje da će naš nacionalni tim apsolutno spreman dočekati početak Evrobasketa 17. juna.

- Bile su teške pripreme, pa ni prva provera na turniru u Belgiji nije prošla najbolje, ali protiv Rusije smo pokazali da znamo da igramo košarku. Sad je u preostalim danima najvažnije da poradimo na detaljima i verujem da ćemo spremne dočekati početak takmičenja.

Ovo leto biće najneobičnije do sad za košarkašice, jer ih u dva meseca očekuju dva velika takmičenja. Prvo EP, pa ubrzo i Olimpijske igre.

- Ne želim ovog momenta da razmišljam o OI, idemo redom, bez kalkulisanja. Prvo želimo da ostvarimo što bolji rezultat na prvenstvu Evrope. Odlazak u Tokio vidim kao šansu da se opet ostvari istorijski uspeh, da se osvoji medalja, a prelep je osećaj kad dva puta zaredom ideš na Olimpijske igre. Što se mene tiče, posle Olimpijskih igara biće stvarno kraj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dajana Butulija (@dajica10)

Butulija se već jednom povukla iz reprezentacije, u leto 2016. godine. Ubrzo posle toga od predsednika KSS Predraga Danilovića u znak zahvalnosti za sve što je uradila za Srbiju, a osvojila je do tada zlato na Evropskom prvenstvu i olimpijsku bronzu u Riju, dobila je uramljen dres. A onda je opet isti taj dres s državnim grbom obukla i donela našoj zemlji i novu bronzanu medalju sa EP 2019.

- Možda mi zbog toga ne verujete, ali sad je vreme, sad će stvarno biti kraj. Kad sam pre nekoliko godina rekla kraj, stvarno sam mislia tako. Bila sam umorna od toga da svako leto provodim na pripremama i osećala sam da je dosta. Tad je otišla i Marina sa klupe i ja sam se povukla. Onda se Marina vratila i poslala mi poziv u reprezentaciju. A vi znate da mi Marini ne smemo da kažemo “ne”. Tako sam se vratila. Niko me nije ni pitao da li hoću.

Dajana je u protekloj godini takođe imala pauzu od košarke, i to ne samo reprezentativne, već je uzela slobodno i otišla na – Havaje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dajana Butulija (@dajica10)

- Super je tamo, samo postane dosadno. Šalim se naravno, stvarno je super na Havajima, ali kad si ceo život robot, vojnik, onda ti nedostaje taj režim. Da imam izrežiran dan, vreme za treninge i spavanje, doručak-ručak-večeru. To je bio period kad sam mislila da neću više igrati. Htela sam da uzmem pola godine odmora, da vidim hoću li uopšte imati želju da igram opet. Onda me prošle godine zadesilo da 10 meseci nisam smela da teniram zbog neke bolesti. Tako da meni i nije bilo baš tako lepo kao što vi mislite, nego ja volim da zavaravam trag.

Ako je "robot“ o kojem priča Dajana već jednom odbio da se isključi, kako će biti sigurna da je sad zaista došao trenutak za "zbogom“.

- Sigurna sam da se taj robot neće ugasiti, ali neću više da igram košarku. Nemam ni šta, ni gde više… Posle Igara baviću se trenerskim poslom. Završila sam DIF i već radim poslednje dve godine kao trener. Tu sam se pronašla i želim da ostanem u sportu, da prenesem svoje znanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dajana Butulija (@dajica10)

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17