• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2021

10:59

/ANKETA/ ŠTA POSLE DEBAKLA I SRAMOTE, da li Igor Kokoškov treba da OSTANE SELEKTOR SRBIJE?

Starsportphoto

Košarka

/ANKETA/ ŠTA POSLE DEBAKLA I SRAMOTE, da li Igor Kokoškov treba da OSTANE SELEKTOR SRBIJE?

Podeli vest

Najbolji košarkaši Srbije nisu izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je težak poraz u finalnoj utakmici kvalifikacionog olimpijskog turnira, usred Beograda je slavila Italija sa 102:95.

Šta dalje? Da li će neko preuzeti odgovornost ili ćemo se samo pitati ko je kriv...Nemanja Bjelica je posle meča zagrmeo, kaže da ćemo za pet godina nestati. Da li se zaluđujemo da smo zemlja košarke? A onda onako odigramo protiv onakve Italije?

Foto: Starsportphoto

 

- Naše ponašanje mora da se popravi i samo ako naučimo nešto... Zapravo, drago mi je što sam bio deo ovog tima, kao i onog pre dve godine. Ljudi, za pet godina ćemo nestati ako se nešto ne promeni. Moramo mnogo bolje, drugačije, da bismo nešto napravili. Imaćemo duga leta da se spremimo za naredne klupske sezone. Ljudi, ako nam Miloš Teodosić igra presing preko celog terena u 40. minutu, onda nešto gadno ne valja. Ne znam šta je razlog svega ovog, ali moramo da budemo u timu sa 100 odsto sebe. Velika sramota kako smo izgubili ovaj meč. Nije do trenera i stručnog štaba, već do nas igrača - kazao je Bejelica posle debakla.

Anketa

Da li je rešenje smena selektora? Dve od četiri reprezentacije koje su izgubile u finalima kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre ostale su bez selektora!

Litvanija i Grčka su u potrazi za novim selektorom pošto su razočarali u susretima sa Slovenijom, odnosno Češkom. Američki trener Rik Pitino napustio je klupu Grčke. Zbog razočaranja odlazi i Darijus Maskolijunas, selektor Litvanije, koji je inače i pomoćnik Šarunasu Jasikevičijusu u Barseloni. Aco Petrović je za sada siguran na klupi Brazila, mada se spekuliše da bi mogao u Pezaro, kanadski selektor Nik Nurs dobio je podršku saveza, a hrvatski Veljko Mršić...

Što se tiče Igora Kokoškova, nema nikakvih informacija da će biti smenjen uprkos katastrofi Srbije u borbi za najveću svetsku sportku smotru. 

Foto: Starsportphoto

 

Mnogi su dolaskom Kokoškova bili oduševljeni. Srbija je dobila selektora koji ima 20 godina iskustva u NBA. Stigao je nakon uspeha sa reprezentacijom Gruzije, a potom i sa Slovenijom, sa kojom je osvojio zlato na Eurobasketu. Verovalo se da će njegovo iskustvo iz NBA uticati i na glavne zvezde srpske košarke. Ali, nije uspeo da ubedi Nikolu Jokića da igra za reprezentaciju. Nešto ne štima u reprezentaciji i to je činjenica. 

Orlovima nedostaje agresivnosti, borbenosti... Ne sumnjamo kada kažu da su želeli, hteli, ali to se nije videlo na parketu. Nije se videlo da su spremni da se potuku, ali stvarno, na svom parketu, u svojoj kući, pred svojim navijačima.

Sanjali smo da će nam ovaj tim doneti zlato sa Olimpijskih igara, da možemo da se potučemo i sa Amerikancima... A onda je usledio takav pad na zadnjicu, koja i dalje boli, i neće skoro prestati. 

Videćemo da li će Igor Kokošov ostati selektor posle brukanja u Beogradu.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MILOVAN

pre 2 godine

Није крив ни селектор ни играчи просто питање где је национална лига Србије. Где су неки нови клинци наследници који желе да изгарају против Партизана, Звезде ,Меге... и да заиграју за репрезентацију да буде права борба за дрес а не нека АБА лига и довођења странаца срамота за КСС.

ProkopijeS

pre 2 godine

Moze eventualno da bude cuvar na farmi kod Dude Ivkovica, ako ovaj ikad predje sa golubova na kokoske, ali selektor? Ne, hvala.

AS

pre 2 godine

TREBA RAZREŠITI PRVO DA LI IGRAČ AKO NEMA PATRIOTSKU ŽELJU DA IGRA ZA REPREZENTACIJU MOŽE DA IMA I NAŠE DRŽAVLJANSTVO. UVESTI OBAVEZU ODAZIVANJU. EJ, OTADŽBINA ZOVE.

Zaki

pre 2 godine

Nasoj reprenzetaciji se nije islo na olimpijadu, kad pomisle na karantin od petnaest dana pa izolacija u hotelu izmedju utakmica i da nemaju slobodu kretanja! Pitanje i gledalaca kako ce se organizovati, zabranjeni je ulazak stranim drzavljanimana na utakmice. Nista me ne cudi i postupak Jokica, mislim da su isti razlozi!!!

nagard

pre 2 godine

Od dolaska Kokoškova, rerezentacija igra loše.

kristalno jasno

pre 2 godine

Normalnom sve je jasno.Upregnuti kola.Umesto konja staviti jokica.Ko je tako bezobrazan i drzak da vise voli konja od drzave.

Peđa

pre 2 godine

Igor je dobar trener, ali treba mu vreme. Treba i rasčistiti ko hoće a ko neće da igra za nacionalni tim. Jednostavno treba uigrati 12 do 15 igrača. Teško je čekati da neko završi nba sezonu i oslanjati se na te igrače. Problem je i u nacionalnoj ligi nju treba ojačati. Nedopustivo je da mladi igrači sa već 15 - 16 god napuštaju zemlju. Tu se onda gubi i patriotizam i želja za da se igra za reprezentaciju.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija