• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2021

22:28

DUDA IVKOVIĆ UTUČEN NAKON PORAZA! Ne mogu da komentarišem, PRETEŠKO mi je!

Košarka

DUDA IVKOVIĆ UTUČEN NAKON PORAZA! Ne mogu da komentarišem, PRETEŠKO mi je!

Podeli vest

Zanemela je Srbija pre nešto više od 24 časa kada je Italije slavila u Beogradu i tako izbacila košarkaše naše zemlje sa Olimpijskih igara

Srbija je doživela veliki neuspeh, pred punim Pionirom Azuri su održali čas košarke i "počistili" Orlove sa parketa. Nije četa Igora Kokoškova imala šanse, pre svega zbog katastrofalne odbrane, ali su i Italijani odigrali iznad svojih mogućnosti smatra Dražen Dalipagić. 

- Mnogo mi je žao, kao i svim našim ljubiteljima košarke. Poznajem različite generacije Italije, tamo sam i relativno dugo igrao, ali nikada ih nisam video da su tako pametno odigrali kao u nedelju uveče protiv nas. Pa, nisu oni poznati kao neki izuzetni šuteri, ali… Sve ih je služilo, od besprekornog šuta do držanja lopte kada je bilo potrebno. Nikada tako nešto nisu demonstrirali. E, sad, jednostavna je istina da igraš onoliko koliko ti druga strana dopusti. Druga je stvar da li smo mi pružili mnogo slabije izdanje, kao i pitanje zašto. Po kvalitetu smo zaslužili da se nađemo na OI. Nije mala stvar kada ti to ne pođe za rukom, zato je sada plakanje - istakao je Dalipagić za "Sportklub" i nastavio.

Foto: KK Partizan/Facebook

- Sad je lako reći da smo morali da pobedimo, ali, morali smo, iako je to u sportu teško. Kao što je bila naporna i ova utakmica, ali ima i nešto drugo. Mi smo imali problem od početka turnira i mučili smo se na neki način i sa Dominikanskom Republikom, Filipinima i Portorikom, to je bilo evidentno. Samo što se „pokrivalo“ sa pobedama, pa idemo dalje… Nije valjalo, jer smo „mic po mic“, gubili samopouzdanje. Zato smo i ušli u finali opterećeni, a onda je teško igrati, verujte mi.

Nažalost, Dalipagić smatra da je domaća košarka u sunovratu, te da je ovo samo realnost. 

- Na žalost, srpska košarka pada godinama, jer je to mnogo širi pojam od reprezentativnih medalja i učešća na velikim takmičenjima. Samo oni koji zatvaraju oči, mogu da kažu da je sve u redu, a na ovdašnjim prostorima se igra sve lošiji „basket“. Još uvek živimo od reprezentativnog kvaliteta generacije Bodiroge, Divca, Stojakovića… čija se era završila pre 15-ak godina. Lagano padamo, nemamo više ni toliko talenata koliko pričamo. Prvenstvo nam je sve gore, pa sve raniji odlasci klinaca u inostranstvo. Sve to utiče na globalni kvalitet - podvukao je Dalipagić. 

Foto: AP/Photo

Legenda srpske košarke Dušan Ivković nije imao snage da prokomentariše poraz Orlova protiv Italije. 

- Mnogo mi je teško, ne mogu ništa da komentarišem. Ne zamerite mi - rekao je Dušan Ivković za "Sportklub". 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Miska Raznjatovica za selektora,kad se i onako za sve pita…

gedža

pre 2 godine

Kao i svima nama Dudo, ali proćiće. Postoji dobar predlog da se vi legende pitate za buduće odluke i pravce razvoja srpske košarke. Samo da ste nam svi živi i zdravi do 100 a posle koliko ko hoće.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija