• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2021

18:43

EVROPSKE ŠAMPIONKE KRENULE U TOKIO! Srpske KOŠARKAŠICE najavljuju NOVE MEDALJE!

tanjug

Košarka

EVROPSKE ŠAMPIONKE KRENULE U TOKIO! Srpske KOŠARKAŠICE najavljuju NOVE MEDALJE!

Podeli vest

Srpska košarkaška reprezentacija zaputila se ka Japanu gde će učestvovati na Olimpijskim igrama

Nakon brojnih radosti koje su nam košarkašice donele na nedovano završenom Evropskom prvenstvu, četu Marine Maljković očekuje novi izazov - Olimpijske igre. 

Mnogo problema pratilo je srpski tim između dva takmičenja, ali selektorka ističe da veruje u svoj tim, da neće biti kalkulacija i da se nada najboljem. 

- Drago mi je što ste došli da nas ispratite iako volimo da radimo u miru. Razlog je da držimo što veći fokus, naporno takmičenje koje ste gledali, imali smo problema o kojima svi znate. Idemo u Tokio bez pauze i predaha, ali smo mi Srbi nacija koji se u atipičnim situacijama snalazimo i pronalazimo najbolje moguće rešenje - rekla je selektorka Marina Maljković. 

Foto: fiba

Nije Srbija imala mnogo sreće na žrebu pošto je čeka paklena grupa na startu turnira. 

- Grupa je teška, ali da je lakša ne bi bilo zanimljivo. Kanada je nešto totalno drugačije u odnosu na ono na Evropskom prvenstvu. To će biti slično onom protiv Nigerije iz Beograda, Špankinje znamo šta su. One imaju želju za osvetu, ali imamo i mi šta da im kažemo. Protiv Koreje nikada nismo igrali, ali znam koliko je kvalitetno jer sam u Japanu. Brza, disciplina, potpuno drugačiji stil. Imam ogroman respekt za njih i biće puno iznenađenja kada su Japan, Kina i Koreja u pitanju, ali se nadam ne protiv nas. Znamo šta je protiv Kanade bilo u Riju i moje igračice samo treba da se sete te utakmice, one su čvrste i jake u svakom segmentu, želim da pokažemo zrelost u odnosu na 2016. godinu - istakla je Maljkovićeva. 

Sistem je promenjen u odnosu na ranije. 

- Slaba sam sa matematikom i to ne krijem. Ovo mi je super, moj mozak uvek drži visok nivo koncentracije samo za prvog narednog protivnika i vidite da svaka od njih kaže "uvek korak po korak". Pričamo mi o krajnjem cilju, jer je to poznato. Znamo da stiže smena generacija i pominjati koliki će motiv biti igračicama kojima će Olimpijske igre biti poslednje takmičenje. Sanjamo od starta, ali idemo korak po korak. Nema kalkulacija, jer sam slaba sa matematikom - podvukla je Marina Maljković.

U Rio de Žaneiru Jelena Bruks je bila jedna od najboljih u timu, a sada je ponovo u sastavu Srbije. 

- Žao mi je da poredim Igre u Riju i ove sada. Biće totalno drugačije, neće biti toliko zanimljivo za same sportiste. Selektorka nam je u Brazilu zamerala neke stvari, a ovo je sastvim nešto drugo, ali znamo šta nas čeka. Imale smo malo vremena za odmor nakon Evropskog prvenstva, ali smo se i spremale. Idemo korak po korak kao i uvek i nadam se da ćemo se sa osmehom na licu vratiti u Srbiju. Nismo imale dovoljno vremena da se oporavimo, ali smo bile spremne na to. Trudili smo se da ovo malo odmora provedemo sa porodicom i tako napunimo baterije za Olimpijske igre. Mislim da smo spremne i da smo odradile dobar posao u pripremnom delu, imamo još nedelju dana  - rekla je kapitenka naše reprezentacije. 

MVP Evropskog prvenstva Sonja Vasić imala je problema sa koronavirusom nakon turnira u Valensiji, ali je sve prošlo u najboljem redu i biće u sastavu Marine Maljković. 

- Sigrno da će biti drugačije nego u Riju, ali idemo tamo kao evropske prvakinje i imamo velike ambicije. Idemo tamo da sa ponosom predstavljamo Srbiju i damo sve od sebe, a to je do sada donosilo rezultate i nadamo se da će to biti slučaj i sada. Dosta prepreka nakon Evropskog koje nismo očekivali, ali smo mi tim koji kada nailazi na izazove ume da se skupi i izdigne. Verujem u svaku od nas i naša prednost je to što stojimo uvek jedna iza druge - rekla je Sonja Vasić. 

Foto: Starsportphoto

Za razliku od prethodnih Olimpijskih igara, timovi će biti sprečeni da bodre jedni druge. 

- Mislim da je za nas bilo otkrovenje videti podršku celog tima. Mi se dičimo zajedništvom, ali videti kolika podrška vlada između svakog sportiste u timu Srbije je sjajna. To je poštovanje, jer smo mi svesni koliko ulaganje i odricanje je potrebno za ovakav uspeh. Kada si okružen takvom klasom od sportista, onda su i ljudski odnosi na visokom nivou i ne sumnjam da će tako biti i u Tokiju gde će međusobna podšrka biti još značajnija - istakla je Sonja Vasić. 

Naša košarkašica će na otvaranju Olimpijskih igara sa Filipom Filipovićem nositi zastavu Srbije. 

- Ogromna čast je što sam deo porodice, a onda da me neko uzima u konkurenciju za to je neverovatno. To je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti na pravi način. Kada čovek prođe neke stvari shvatiš koliko je ovo značajno. Nadam se da će se naše zastave vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba - dodala je ona. 

Ana Dabović bila je sjajna u finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske. 

- Dajemo sve od sebe od početka leta, a tako će biti i na Olimpijskim igrama i nadam se da će biti dovoljno - kratko je rekla Ana Dabović. 

Foto: Starsportphoto

Naturalizovana Amerikanka Ivon Anderson za kratko vreme osvojila je srca navijača, a ponovo će biti u sastavu Srbije. 

- Uzbuđena sam što sam tim ovog tima i što idemo na Olimpijske igre. Spremale smo se dobro i ovo je ostvarenje sna - dodala je Ivon Anderson. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17