• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2021

18:11

DONČIĆ SLOMLJEN, ALI NE ODUSTAJE!! Žrtvovali smo leto da bismo bili ovde, nećemo se predati!

reuters

Košarka

DONČIĆ SLOMLJEN, ALI NE ODUSTAJE!! Žrtvovali smo leto da bismo bili ovde, nećemo se predati!

Podeli vest

Košarkaši Francuske i Sjedinjenih Američkih Dražava igraće u finalu Olimpijskih igara u Tokiju! Francuska je posle neverovatne drame pobedila Sloveniju 90:89. Finale je na programu u subotu od 4.30 po srednjevropskom vremenu!

Fenomenlni slovenac Luka Dončić ostvario je tek treći tripl-dabl u istoriji olimpijskih turnira, ali takav učinak nije doneo pobedu njegovom timu. Upisao je protiv Francuske – 16 poena, 18 asistencija, 10 skokova, ali trijumf su slavili Francuzi. 

- Sve ste videli. Samo mogu da kažem da sam mnogo ponosan, svi smo dali 100 odsto, dva meseca smo radili jako da bismo bili ovde. Iznenadili smo mnoge i ponosni smo. Imamo još jednu utakmicu za kraj! Uradili smo sjajan posao. Nećemo se još predati. Žrtvovali smo celo leto da bismo bili ovde -  rekao je Luka. 

Foto: reuters

 

Iako su svi očekivali da on rešava utakmicu, lopta je u poslednjem trenutku bila u rukama Klemena Prepeliča. Luka mu je asistirao, ali njegov pokušaj u reketu je blokirao Batum.

- Batum je pomagao, morao sam da dodam. Bio je dobar prodor, ali je banana bila fantastična. Oni veruju meni, ja verujem njima. To je bio dobra kombinacija! Lep je gest. Prišao mi je i rekao mi da mrzi da igra protiv mene. Mnogo ga poštujem, to je pravi potez.

Foto: reuters

 

Novinare je zanimalo šta mu je posle susreta rekao Batum, dok je utučen sedeo na klupi.

- Lep je gest. Prišao mi je i rekao mi da mrzi da igra protiv mene. Mnogo ga poštujem, to je pravi potez"

Dobio je jak udarac, ali kaže da ga to nije omelo da napadački ne bude na svom nivou.

- Udario sam u staklo. Samo led i biće dobro. Ne, nije to uticalo na moju igru. Jednostavno nisam pogađao

Predstavnici medija su ga upitali i da li su sudije imale uticaj na rasplet.

- Ne. Nije to pitanje koje treba mene da pitate, svi vide iz svoje perspektive. Imali smo šansu, nismo je iskoristili -  poručio je u duhu pravog sportsmena za kraj Dončić.

Trikolori će na megdan Amerikancima u finalu, a Dončić će povesti tim u borbu za bronzu sa Australijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija